Berätta om-/Hesekiel,profeten.Lyd Gud som profeterna

 

Hesekiel bok kan man läsa hur många gånger som helst och jag vill uppmuntra till att verkligen läsa och förstå den. Jag  förstår inte allt men viljan är god. I Kap 24  kan vi läsa om att Jerusalem liknades vid en gryta som hade blivit så rostig och smutsig att den inte ens kunde renas i eld. Gud ville rena de människor som bodde i Jerusalem vid denna tid på samma sätt som han vill befria människor idag från deras synd. Ibland gör han det genom att sända problem i vår väg. Under svåra omständigheter kommer vi ofta närmare Gud, och då är det ett utmärkt tillfälle att bekänna sin synd och låta honom rena oss med eld.

Se svårigheterna som en möjlighet till tillväxt och mognad. Se framför allt till att synden aldrig får dominera ditt liv så att Gud måste verkställa sin dom (se 1 Kor 11:29-30)
Verserna som ovanstående handlar om läser du i Hes 24:6-12

Den senaste tiden har Gud luttrat mig, av olika anledningar har jag fått många svåra prövningar, och de senaste dagarna måste jag få le och tacka Gud för att han så klart visat att han varit med mig och styrt stegen, Det är helt fantastiskt att man kan gå rakt in i svårigheterna och man gör det för att Gud tillåter det och man vet att han beskyddar och leder. Mer om detta kommer….

——-

Den som är villig att lyda Gud får betala ett högt pris.

I Hesekiel kapitel 24:15-18 läser vi om att Hesekiel fick vet att hans hustru skulle dö, och han fick order att inte sörja henne öppet. Hesekiel lydde Gud.  Hosea fick Guds befallning att gifta sig med en otrogen kvinna (Hos 1:2-3). Det är inga vanliga situationer, och de är menade att vara symboliska handlingar som beskriver Guds relation till sitt folk. Den som är VILLIG att LYDA GUD kan få betala ett högt pris. Det enda som är värre än att förlora sin hustru och inte få sörja henne är att förlora möjligheten till evigt liv på grund av OLYDNAD mot Gud. Hesekiel lydde ALLTID Gud helhjärtat.

För oss gäller det att följa hans exempel och lyda alla anvisningar Gud gett oss i sitt ord, ävenom vi inte känner för det.
Är du beredd att lyda Gud lika kompromisslöst som Hesekeil gjorde?
——

Jag tror att Gud är mycket besviken över Sverige och kanske han liknar Sverige vid en rostig och smutsig gryta, som inte kan bli ren. Eller också kan den bli ren eftersom det är det som Gud vill, men det verkar vara högst bråttom.. Gud vill ju att folk ska vakna ur sin villoläro-slummer. Jag hoppas du läste inlägget som handlar om de  s k NYA församlingarna som träder fram i R Warren och B Hybels kölvatten, Det är allvarliga tider och vi borde vara flitigare än mååånga myror nu för att varna och ropa ut varningarna!
https://gospel.jesuslever.eu/?cat=76    Här i denna länk, på denna sida, hittar du varningar. Sprid dem.

Kram f Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.