Begränsa inte Gud, han handlar som HAN vill. Paulus i Apg 23

 

Foto Maria

Foto Maria

 

Apg 23:23-24

*Kommendanten sände Paulus över till Caesarea. Jerusalem var judarnas huvudstad, men romarna hade valt Caesarea som sitt centrum i området. Gud arbetar ofta på ett överraskande sätt, ja, ibland nästan skrattretande. Här använde han den romerska armén för att beskydda Paulus från fienden.

GUDS VÄGAR är inte som våra! Vår förmåga är begränsad, men han kan handla hur han vill!

Begränsa inte Gud genom att be honom handla efter DIN PLAN. När Gud är med i spelet kan vad som helst hända och på ett mycket bättre sätt än någon hade kunnat förutse.* Se nedan:

Paulus förs till Caesarea

Planer på att mörda Paulus

23:20 Han svarade: “Judarna har kommit överens om att be dig skicka ner Paulus till Rådet i morgon och låta dig tro att de skall utreda hans sak närmare. 21 Men låt dem inte övertala dig. Mer än fyrtio av dem ligger i bakhåll för honom, och de har svurit en ed att inte äta eller dricka förrän de har dödat honom. De står nu färdiga och väntar på att du skall säga ja till deras anhållan.” 22 Befälhavaren lät den unge mannen gå sedan han uppmanat honom att inte tala om för någon att han hade berättat detta för honom.

OCH:

23 Därefter kallade befälhavaren till sig två av sina officerare och befallde dem: “Håll tvåhundra soldater beredda att i kväll vid niotiden gå till Cesarea, dessutom sjuttio ryttare och tvåhundra spjutbärare. 24 Skaffa också riddjur och låt Paulus sitta upp och för honom oskadd till landshövdingen Felix.”

*

Det blir alltid som Gud vill och det är väl det!

4 thoughts on “Begränsa inte Gud, han handlar som HAN vill. Paulus i Apg 23

 1. Hej Lennart. Jaa det är ett verkligt efterlängtat bönesvar, det tog tid men Gud kommer alltid i rätt stund, har vi lärt oss!
  ja Gud är god, han vet vilka hans barn är och vad de behöver. Sannerligen. Ha en fin helg du med.
  FRID!
  /Maria

 2. Hej Lennart! Tack, sommaren är i full gång men lite varmare väder hade inte alls skadat. Kan man begränsa Gud? ja det tror jag. Då menar jag så här: man kan lura sig själv med att se på Gud så som man inte borde. Man kan göra honom mindre än vad han är.

  Eftersom han är skaparen av allt och alla, så kan vi ju inte över huvud taget tänka oss att vi har något av den intelligensen eller tankarna som han har. Vi kan få låta oss få tro att vi är så smarta, och att det är VÅRA planer som är de bästa för oss, men så är ju inte fallet. Att begränsa Gud,det kan man, och då är man ju dum, för då kan man inte räkna med den hjälp och stöd och glädje man skulle ha fått.
  Så ser jag det. Det bästa är att Gud får leda människors liv! I detalj!
  Vi fick nyss ett gott bönesvar och har tackat här idag för att Gud gjorde ngt som inte vi kunde själva. Jag är så tacksam. Gud är så god, tänk om människor kunde förstå vilken Far vi har. FRID/ Maria

 3. Hej!

  Jättefint foto, som vanligt (:-

  Intressant liten betraktelse om att begränsa Gud.
  Min fråga är, kan vi begränsa Gud ?

  mvh Lennart.S

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.