Barn/Barn med trauman/Uppdrag granskning, LÄNK

Jag hoppas att du såg Tv-programmet om de ”föräldralösa barnen i EU.”(LÄNKEN FINNS NEDAN!) EU-Orphans, som gick på Tv i dag onsdag 1/9- Det är verkligen skrämmande att vi här i Sverige har Rut-avdrag som gör att människor kommer från t ex Lettland och Polen och under förhållanden som vi inte skulle godta, får finna sig i att arbeta hårt för ett uppehälle de inte skulle kunna få i sitt eget land. Barnen till dessa föräldrar som det handlar om blir i många fall  lika med föräldralösa. Du kan se programmet på Sveriges Tv play- uppdrag granskning.
 Barnen är det viktigaste och finaste vi har, och Jesus värnade speciellt om barnen.  /Mark 10…Luk 18../ Kan vi verkligen tillåta de stora affärsmännen och bankerna att göra så illa i nationerna som de gör? Skall vi tigande se på när hela städer avfolkas, för att människorna måste ge sig iväg och arbeta på annat håll för att de inte kan försörja sig i sitt land? Rika svenskar har råd att få ”hemhjälp”, för att få tid till sina barn, men de som är anställda får inte tid till SINA barn? HUR hänger detta ihop?? Ja man kan fråga sig..

Ledsen och förtvivlad blir man över det cyniska tankesätt och okänslighet som både politiker och andra ledare m fl. tycker är rätt. Vi har hamnat i en ekonomisk och vidrig karusell som inte slutar snurra för att förnuftet har stoppat den, utan istället snurrar den bara fortare och fortare utan att kunna stanna!

Att små och större barn får olika slags trauman som kanske aldrig försvinner , det struntar man i, profiten är det viktigaste, och människokärleken finns snart inte längre att uppbringa.
Jesus älskar alla barn och att   tänka på  hur han känner över det som händer runt världen, med alla barn som lider svårt!  det känns mer än hemskt.

Jag tycker att du ska se nästa veckas UPPDRAG GRANSKNING också, för då handlar det om de gamla som låses in på institutioner och ingen personal som kan ta hand om dem på natten. Skall vi behandla de gamla så som de gör idag? Jag hörde om en man som i många år hade varit bakbunden…detta skedde på ett hem där han varit intagen i många år… SVERIGE är ett föregångsland säger de. Sverige är rikt och vackert och humant på alla vis, säger de. Och Sverige, vårt fosterland..håller på att säljas till utlandet…. VAD säger Gud om vad som sker nuförtiden? Det vet vi som läser bibeln och förfasas över världens tillstånd.
JESUS säger att vi skall ÄLSKA våra medmänniskor! Gör man det?

 Många har aldrig förstått eller läst eller velat bry sig om budorden!

http://svt.se/2.137484/1.2126472/100_000-tals_barn_overgivna

HÄR I LÄNKEN ser du programmet/   Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.