Avfallet i kristenheten/ Sover DU?/Rättfärdighet?

Många av de kristna har kommit in i ett sovande tillstånd, eller skall man kalla det ett förvirrande tillstånd? Det är i så fall precis vad satan vill i dessa tider. Det har i och för sig pågått mycket länge, men då är det väl bäst att vakna nu då? Denna nedanstående artikel kan väl få bli en varning:

Israels folks vandring genom öknen motsvarar Guds församlings vandring genom världen. I andligt avseende är ju denna världen som en öken. Det himmelska mannat som vi har att leva av är Guds ord. Jesus är Ordet. Joh.1:1-5. Han är det levande brödet som har kommit ned från himmelen. Joh. 6:32-35, 47-49.

  När Israels folk ville ha vatten att dricka, då sa Herren till Mose att han skulle ta sin stav och slå på Horebs klippa. Och vatten kom ut ur klippan. 2 Mos. 17:1-7. En annan gång säger Herren till Mose att han skall tala till klippan så skall den giva vatten ifrån sig. 4 Mos. 20:7-13. Men istället för att tala till klippan så slog Mose på den med sin stav. Och Herren blev vred på Mose. Varför det? Jo, klippan symboliserar Jesus Kristus. 1 Kor. 10:4. Han som är vår frälsnings klippa, han har en gång blivit slagen för våra missgärningar. Jesaja 53:5. Nu behöver vi endast tala till denna klippa, så ger han oss av det levande vattnet. Läs Joh. 4:10-14, 7:37-39.

  Det står om mannat i öknen att det smakade som semla med honung. 2 Mos. 16:31. Och såsom fint bakverk med olja. 4 Mos. 11:8. Det himmelska mannat, som är Guds ord, är också mycket gott. Det är ljuvare än honung. Psalm 119:103. Det är dyrbarare än fint guld i mängd. Psalm 19:8-11.

  Men fastän Israels folk fick äta av det goda mannat, så knorrade de ändå. De var upproriska och längtade tillbaka till Egypten. Så är det också nu. Fastän det himmelska mannat, Guds ord, är den absolut bästa andliga mat som finns, och smakar alldeles utmärkt, så finns det många som är griniga och upproriska. De är inte alls glada åt Herrens befallningar. För dem har frälsningens klippa blivit en stötesten och en klippa till fall. 1 Petr. 2:4-8. Rom. 9:33.

  Det står i 1 Kor. 10:1-12 att alla blev de i molnskyn och i havet döpta till Moses; alla åt de samma andliga mat, och alla drack de samma andliga dryck – de drack nämligen ur en andlig klippa som åtföljde dem, och den klippan var Kristus. Men de flesta av dem hade Gud inte behag till; de blev ju nedgjorda i öknen… Men detta vederfors dem för att tjäna till en varnagel, och det blev upptecknat till lärdom för oss, som har tidernas ände inpå oss. Därför, den som menar sig stå, han må se till att han inte faller. Detta är högaktuellt i vår tid. De flesta av dem som kallar sig kristna har Gud inte behag till. De kommer också att bli nedgjorda i denna världens öken.

  Det står i Hes. 18:24, “Men om den rättfärdige vänder om från sin rättfärdighet och gör vad orätt är, alla sådana styggelser som den ogudaktige gör – skulle han då få leva, om han gör så? Nej, intet av all den rättfärdighet han har övat skall då ihågkommas, utan genom den otrohet han har begått och den synd han har övat skall han dö.” “Om jag säger till den rättfärdige, att han skall få leva, och han sedan i förlitande på sin rättfärdighet gör vad orätt är, så skall intet ihågkommas av all hans rättfärdighet, utan genom det orätta som han gör skall han dö.” Hes. 33:13.

  En gång kommer många avfällingar att säga till Herren: Herre, Herre, har vi inte profeterat i ditt namn och genom ditt namn drivit ut onda andar och genom ditt namn gjort många kraftgärningar? Men då skall Herren betyga för dem: Jag har aldrig känt eder; gå bort ifrån mig, ni ogärningsmän. Matt. 7:21-23. På domens dag ska Herren inte komma ihåg den rättfärdighet som dessa en gång har övat. Det blir som om han aldrig hade känt dem.

  Likasom att Herren på domens dag inte ska komma ihåg våra synder som ha blivit utplånade genom Jesu försoningsblod, så ska Herren inte heller komma ihåg den rättfärdighet som avfälliga människor en gång har övat. Genom deras otrohet och avfall förlorar de all sin rättfärdighet. Det blir som om den aldrig hade funnits. Läs Hes. 18:21-24, 33:10-20. Rom. 11:17-22. Hebr. 10:26-31./Allan Svensson.

*Genom deras otrohet och avfall…. de förlorar sin rättfärdighet. Läste just en artikel från tidningen DAGEN där just fenomenet TIKVA tas upp igen. Läs den artikeln och fundera på vad det är som händer egentligen!  /Maria

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=216994   Detta är ju inte klokt…

P.S  jag har sedan länge fått in s k spamkommentarer på sidan här, och vet inte hur det hänt, vill säga att jag inte gör reklam för vissa otäcka saker som kanske visas för mina besökare, hojta högt om du ser något, jag håller på att  rensa här igen./D.S /Maria

4 thoughts on “Avfallet i kristenheten/ Sover DU?/Rättfärdighet?

 1. Hej igen! Nu är jag tillbaka ännu än gång, och ska fortsätta med bloggandet om kristendomen. Ha det otroligt bra! Blessings

 2. Hej Janne. Ja du har rätt… verkligheten, det är en riktigt rysare, det som händer nu. Men svensken står och bockar fortfarande och tror att allt är lugnt.
  Vi pratade med en släkting idag som inte heller ville höra.

  Fantasier finns det gott om, men det är inte vi som står för dem.

  Vi är klara över vad som händer för det har Gud talat om i sitt Ord, och är man lite påläst på överiga händelser så vet man.
  Tack för dina ord, jag tar till mig dem.
  Önskar dig en fin helg—även om man inte firar midsommar.
  /Maria Gud är stor.

 3. Få ser att tiden är sen. “Svenskar är konsensusorienterade”, sa en släkting som jag talade med härom dagen. “Det finns inget som skulle få dem upprörda nog att demonstrera eller kräva något av myndigheterna.”

  För att få lyssnar på oss, behöver det inte betyda att det vi ser och varnar för inte stämmer. Det stämmer bara inte med storföretagsmedias lättsamma och PR orienterade verklighetsuppfattning. Läser man Bibeln på allvar, förstår man vilken tid vi är i.

  Jag har svårt att förstå att de stora bankerna redan äger upp till 65-70% av alla tillgångar i USA, och att 6000 rika figurer kan manipulera oss dit de vill, utan att många ens märker det.

  Vad kommer hända när bankerna äger allt, kan man fråga sig? Och samhällena står i skuld till investerarna och är tvungna att lyda minsta vink? Så är det redan. “Allt åt marknaderna” för “tillväxtens skull”. Åtstramningspaketen som lanseras i många länder samtidigt snabbar på processen mot ofria länder styrda av en kartelllikt opererande global företagsamhet. Den sk NWO – New World Order. Så kusligt det kan bli.

  Samtidigt sover folk vidare i sin fantasi om “rättvisa och demokrati” Eu lågenergilampor, passiva hus och gröna bilar, eller läser nya sommardeckare. Den riktiga deckaren är verkligheten.

  Som tur är har vi Guds röst och löften att förlita oss till! Ära vare Gud i himlen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.