Avfallet i kristenheten / B Hinn falsk profet

Tidningen Världen idag har en annons om att Benny Hinn skall vara med på Europakonferensen. Hur kan den tidningen ha med en sådan annons? Vet de inte vem B Hinn är? och om lyxlivet han lever, och  att B Hinn säger att fattigdom är en demon…m m.  Jag skulle önska att de läste nedanstående text som jag tycker förklarar väldigt tydligt vad B Hinn gör för felaktigheter:

Kristna idoler

Den respekterade ledaren för missionsorganisationen Ljus i Öster rapporterar i senaste numret av tidningen med samma namn, att den i Sverige mycket kände TV-evangelisten Benny Hinn betalade över 70.000 kr per natt för en hotellsvit. Till sitt försvar för att ifrågasätta hotellnätter säger Hinn: “Jag har bara en kropp att använda för Gud och jag vill därför inte låta Guds verk hindras av brist på vila”. Hans talesman låter också meddela, att var och en som försöker skada Benny Hinns väckelsearbete kommer att anmälas och ställas inför rätta. Hot och förbannelser uttalas över var och en som vågar ifrågasätta detta ministry, som påverkar stora delar av svensk kristenhet. Wilgot Fritzon nämner också om ett annat ministry vars ledare bär en Rolex-klocka för 300.000 kr och äger sju bilar (varav en Mercedes för 700.000 kr) och kläder av dyrbaraste märke. Samtidigt dör, om min uppgift är korrekt, 30.000 barn om dagen av svält. Är det tillåtet att ställa frågan om detta är kristen kärlek?

Om man vill få klarhet angående vad Benny Hinn förkunnar är Internet en stor tillgång. Källhänvisningar och tidsangivelser finns att tillgå för Hinns bisarra undervisning på en rad områden och du kan läsa om detta på denna hemsida under ämnet “Tredje vågens karismatik”. Här tar vi upp bara några exempel på hans hot och förbannelser:

”Jag lägger en förbannelse på varje man och varje kvinna som sträcker ut sin hand mot denna smörjelse! Jag förbannar den människa som vågar uttala ett ord mot detta ministry”
(The Christian Channel Europe – Benny Hinn ”This is Your Day” 7.30 am – 8.00 am, 11 okt. 1999 ).

”Den helige Ande är över mig….Den dagen kommer när de som attackerar mig kommer att falla döda ner….Rör inte vid Guds tjänare; det medför döden….Ve över er som rör vid Guds tjänare. Ni ska få plikta för det” (Miracle Invasion Rally, 22 nov. 1991).

En ofattbart skrämmande värld öppnar sig för den som vill sätta sig in vad som utspelar sig främst inom karismatiska- och trosrörelseinriktningar världen över. Vi möter här gigantiska Knutbytragedier med ekonomiska svindlerier, sexuella utsvävningar och andligt maktutövande, även om mordoffren inte kan sägas vara vanligt förekommande. Oftast tystas dessa ner för att skandaler ska undvikas.

Men bibeln är sannerligen inte tyst i detta ämne och varnar återkommande för dessa falska profeter, som har vänt sig bort från sanningen och menar att “gudsfruktan är ett medel till vinning”, eller som det står i en nyare översättning, att “gudsfruktan är en god affär”. Vi uppmanas här att “hålla oss borta från sådant”. Vi kan alltså inte ha någon andlig gemenskap med den som vill tjäna pengar på sin tro eller lär ut detta till andra. Varför det? Därför att den andliga gemenskapen är icke-existerande. Varför det? Därför att dessa människor är fördärvade i sitt sinne och har vänt sig bort från sanningen (1 Tim. 6:5). Vad har de försökt att göra? De har i sin dårskap försökt att tjäna två herrar.

Skulle då detta verkligen vara helt omöjligt? Svaret får vi från Jesus: “Antingen kommer han då att hata den ene och älska den andre, eller kommer han att hålla sig till den ene och se ner på den andre. Ni kan inte tjäna både Gud och mammon ” (Matt. 6:24). Detta omöjliggör all andlig gemenskap med trosrörelsen som med sina doktriner om den troendes rättighet till ekonomiskt välstånd, t. ex. överflödets lagar och Abrahams välsignelse, har vänt sig bort från sanningen.

För den som vill se sanningen, är det lätt att konstatera att Benny Hinn lever ett orättfärdigt lyxliv i Jesu namn på godtrogna människors bekostnad. Vakna upp, sluta gå med strömmen och gör din egen bedömning! Hinn påstår att ”fattigdom är av djävulen och Gud vill att alla kristna ska leva i materiellt överflöd” (TBN, Praise-A-thon, 2 aug. 1990 ) och att ”fattigdom är en demon” (11 juni 1990, ibid. ) Man kan undra om församlingen i Jerusalem var besatt av demoner eftersom den var fattig?

Med mer än 35 års erfarenhet som vuxen i kontakt med människor ute på olika arbetsplatser och inom idrottsrörelsen, har jag i församlingarna mött de mest godtrogna och lättmanipulerade karaktärer, som villigt låter sig bedras av fejkade helanden, löften om personlig framgång på det ekonomiska området och som verkar ha ett enormt behov av idoler=avgudar.

Det är inte lätt att få till ett samtal med utpräglat ekumeniskt inriktade människor. Bibelns uppenbarelse, klart uttalade vägledning och normer för kristet liv är numera underställd den enda gällande enhetstanken. Varje enskild troende förbehåller sig rätten att själv välja sin andliga inriktning, ingenting är mer rätt än något annat och ingenting ”negativt” får störa denna denna falska enhet. Tanken på att Antikrist är på väg att tillskansa sig herravälde på det politiska, ekonomiska och även religiösa (andliga) området inför tidens avslutning, var förr i tiden en levande verklighet för väckelsekristna. Idag får man uppfattningen att en församling som nämner namnet Jesus, vad den än i övrigt må stå för och förkunna, i sig utgör en garanti för att ingen kan bli bedragen. Innanför församlingens dörrar kan alla känna sig trygga i den andliga gemenskapen.

Församlingens ledare, som i allt större utsträckning kallar sig apostlar, har tagit sig samma auktoritet som bibelns motsvarigheter och kan från sin upphöjda position styra och ställa efter eget behag, och de stackars fåren rättar in sig i ledet, till synes helt omedvetna om bibelns varningar för ett tidsskede, där falska profeter härjar och andlig villfarelse tilltar mer och mer. Jesu ord om att den tid kommer då kärleken kommer att svalna hos de flesta och ”många falska profeter skall träda fram och bedra många ” (Matt. 24:11-12), har listigt dränkts i ett hav av känslomässiga upplevelser som ska förena oss alla.

Dessa falska profeter dyrkas idag som idoler av många kristna bekännare. Och det är slipade estradörer vi har att göra med, som vet vad publiken vill ha och lämnar få besvikna efter sina framträdanden. I Jesu namn använder de sig av alla upptänkliga knep och förförelsekonster för att få suga i sig beundran av sina tillbedjare, som med fotbollsfanatikers villighet är redo att vallfärda över landet och offra tid och pengar på andligt geschäft, allt för att få sola sig i glansen av sina idoler.

Wilgot Fritzons granskning är mycket välkommen, eftersom kristna ledare oftast tiger som muren om oegentligheter av denna dignitet inom kyrkorna. Ändå är det just ledarna som har ett stort ansvar, att beskydda fåren för dessa vargar, som går hänsynslöst fram och tuggar i sig fler och fler offer.

Dagens förvirrade andlighet, där enligt Jesu ord falska messiasgestalter och falska profeter skall träda fram och göra stora tecken och under för att om möjligt bedra även de utvalda, belyses även av aposteln Johannes i 1 Joh. 4:1: ”Mina älskade, tro inte alla andar utan pröva andarna om de kommer från Gud”. Behovet av andlig klarsyn har aldrig varit större inom svensk kristenhet.

Kristna med rättfärdighetspatos borde därför reagera. Antagligen finns inga möjligheter med nuvarande lagstiftning att förpassa Benny Hinns svenska motsvarigheter bakom lås och bom, och medan det andliga bedrägeriet fortsätter, dras naiva efterföljare in i den religiösa karusellen, genom att applådera och välkomna kristna idoler med rockstjärnestatus. Man skulle i kärlek vilja nå dessa människor med uppmaningen: skaffa er ett eget liv.

Om rättfärdighet och rättvisa fortfarande har någon plats i det svenska samhället, bör alla krafter samlas för att väcka opinion mot dessa samvetslösa bedragare. Människor som tjänar pengar på sin tro och skor sig på hårt arbetande människors surt förvärvade slantar, hör hemma på ett enda ställe. Där skakar man galler.

Jan Johansson  från http://www.kts.just.nu/  

En artikel som de flesta troende borde läsa. /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.