Avfallet i../Falska profeter, helandeskola, B Johnson

 

Falska lärare.

 

Protest!

Artikel i Tidningen Dagen handlar om skola för helande:

 (http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=272164)

Bill Johnson: ( L Jareteg skriver från Bibelfokus)

Den 10-13 augusti 2011 talar han t.ex. på ”Healing School” i Malmö (kan man lära sig helande på skola?!?). Denna helandeskola arrangeras av bl.a. New Wine och hålls i Europaporten. Tio lokala församlingar i Öresundsregionen är medarrangörer. Bill Johnson har också sin egen kyrka i USA vilken heter Bethel Church. Där finns även en välbesökt bibelskola.

Efter att Johnson fick erfara den s.k. Toronto-väckelsen år 1995 förändrade han helt inriktningen i sin verksamhet. Därefter kännetecknas hans undervisning och det han förmedlar av samma andlighet som den som Toronto-väckelsen spridit till stora delar av världen. Denna andlighet har Johnson raffinerat och utvecklat tillsammans med flera andra kända förkunnare inom rörelsen.

____________________

Tidningen Dagens artikel:
Nätverket New Wine håller skola i helande
Amerikanska pastorerna Bill Johnson och Randy Clark leder – 860 personer anmälda

Foto: Kerstin Doyle

Kan man träna på att be för sjuka? Ja, säger nätverket New Wine som med start i dag anordnar helandeskola i Malmö med pastor Bill Johnson. Men initiativet har fått kritik.

860 personer har anmält sig till den helandeskola som startar i Malmö i dag. Tretton lokala församlingar i Malmö och Lund står som arrangörer tillsammans med organisationerna New Wine och Global Awakening.

– Jag vågade tro på 500 på förhand, det är jätteroligt att gensvaret är så stort, säger Daniel Norburg, pastor i Immanuelskyrkan i Malmö och ledare i New Wine Sverige.

“Naturlig del av livet”
En av anledningarna till det stora deltagarantalet – trots att arrangemanget anordnas delvis veckodagar och kostar pengar att vara med på – tror Norburg är amerikanske huvudtalaren Bill Johnson. Många vill lyssna till honom. Men kanske är det också ett tecken på att svensk kristenhet är svältfödd kring helande?

– Ja, det tror jag. Vi vet att Gud kan hela, men hur börjar man, hur blir det en naturlig del av livet? Jag tror många längtar efter att leva med Jesus och den helige Ande i vardagen, säger Daniel Norburg.

Många skeptiska
Men om de många anmälningarna tyder på stor längtan så kan många andra förhandsreaktioner tas för att det finns stor skepticism till helandeskolan.
– Det har varit en hel del frågor kring detta, jag får flera mejl om dagen faktiskt och några hemsidor på nätet håller på och skriver emot detta. Men vi är trygga i det här och lägger inte krut på det negativa.

Men det är ovanligt med helandeskola, är det verkligen något man kan lära sig?
– Vi drar oss ofta för strategier, för “gör så här”, kring det andliga. “Det är ju bara Guds verk”, säger man. Och så är det ju, men samtidigt ser vi att vissa saker återkommer i Bibeln, kring Jesus och apostlarna, och det är naturligt att dra lärdom av det. Och titta bara på Jesus, vad gjorde han? Hade inte han i mycket en helandeskola med sina lärjungar? Om de behövde det, varför skulle inte vi behöva det?

Hur kommer det fungera, rent praktiskt?
– Jag har inte varit med själv tidigare, men som jag förstått det så varvas studier med praktisk vägledning och med konkret bön för sjuka.

Deltagarna får praktisera undervisningen på plats alltså?
– Ja, men en del har trott att det handlar om att man ska låtsas, att några ska spela sjuka eller så. Men så är det förstås inte. Rent statistiskt lär det väl vara ungefär 50 till 100 personer eller något sådant i en sådan här stor grupp som har någon sjukdom. Det är bön på riktigt, samtidigt som det är träning – man får börja med att testa i en trygg miljö, berättar Daniel Norburg.

Onsdag till lördag
Helandeskolan hålls i Pingstkyrkan i Malmö, även känd under namnet Europaporten. Den inleds på onsdagen och avslutas på lördag.
Talare är Bill Johnson och Randy Clark, den förstnämnde pastor i Reddning Kalifornien och författare till flera böcker, Clark var en av talarna på konferensen som räknas som startskottet på den omtalade “Torontovälsignelsen” i mitten av 1990-talet.

Fakta: Global Awakening och New Wine

Global Awakening är en internationell kristen organisation som bland annat arbetar med att träna och utbilda ledare.

New Wine är från början ett stort brittiskt nätverk av karismatiska kyrkor och ledare som sedan spridit sig till fler länder, bland annat Sverige. New Wine betraktar sig som en förnyelserörelse för kristna kyrkor och sammanhang.
Carl-Henric Jaktlund
Reporter  Dagen

_______________

Då frågar jag mig, tillsammans med många andra om detta verkligen borde ske:  (Bibelfokus:)

Bill Johnson samarbetar nu även direkt med Rick Joyner och Todd Bentley, efter att Joyner ”upprättat” Todd Bentley efter hans otrohet, skilsmässa och nya äktenskap m.m./Bibelfokus.

Läs gärna hela denna artikel också så förstår du mitt avståndstagande till denna helandeskola:

”En invasion av villfarelser: en granskning av Bill Johnson – När himmelriket tränger fram”
Bill Johnson från Redding, Kalifornien, har blivit en populär lärare i ”Tecken och under-rörelsen”. Hans bok, When Heaven Invades Earth (När himmelriket tränger fram), avslöjar hans underliggande teologi.

Johnson tror att det kommer att bli en väldig väckelse i ändens tid vilken kommer att sättas igång av en ”Elia generation” [1] (en idé från den heretiska Latter Rain-rörelsen) som ska överstiga alla andra generationer av kristna med avseende på deras förmåga att göra stora kraftgärningar. Johnson påstår följande om sig själv och sina kollegor:

*”Vi kommer att ha Elia smörjelse när vi förbereder för Herrens återkomst på samma sätt som Johannes döparen hade Elia smörjelse och förberedde folket för Herrens ankomst” (Johnson: 184)[2].
Vad som sägs är att dessa elitister kommer att sätta igång en enorm väckelse med större tecken och under än de Jesus gjorde. Denna explosion av mirakler, förväntar de sig, kommer att framkalla en enorm väckelse innan Kristi återkomst. Johnson påstår:

*”Jag lever för väckelsen som håller på att uppenbaras och tror att det kommer att överträffa alla tidigare rörelser tillsammans, och kommer att föra mer än en miljard själar in i Riket” (Johnson: 23)
Den grundläggande hypotesen är att Gud alltid vill göra överflödande och märkliga mirakler men hindras att göra det på grund av församlingens fruktan och otro. Gud väntar in ankomsten av särskilt smorda och upplysta kristna som kommer att göra det möjligt för honom att äntligen få igång en invasion av himlen till jorden innan Kristi återkomst. Det är poängen med Johnsons titel. Hans undertitel är En praktisk handledning att leva med under. I enlighet med det kan vilken kristen som helst, med rätt information, iver, önskan, fromhet, tro och smörjelse, ”göra det övernaturliga naturligt” (Johnson: 133).

I denna artikel kommer jag att från Johnsons bok visa att han avvikit från ortodox kristen undervisning på många allvarliga sätt. Han lär ut den heretiska kenosis-läran om Kristus. Han förnekar reformationens princip Sola Scriptura (Skriften allena). Han anammar pietism, elitism, subjektivism, fideism, herraväldesteologi, och många andra villfarelser. Jag vill påstå att hans förmodade väckelse i ändens tid faktiskt är ändetidens avfall.
Hur man introducerar heresi/villolära
När jag läste Johnsons bok antecknade jag de olika villolärorna i den per lärosats. I slutet av processen var det största antalet av uppslagsord under ”anti-skolastisk inställning”. Johnson är helt och hållet emot vetenskaplig noggrannhet grundad på sund exeges (tolkning) av Skriften. För honom innebär sådant studerande sannolikt att man förs in i slaveri och andlig död. Ledsamt nog är denna inställning vida spridd i dagens evangeliska kristendom, men Johnson är tämligen grov i sitt förkastande av vetenskaplig noggrannhet. Johnson hävdar:

*”Under årtionden har Kyrkan gjort sig skyldig till att skapa läror för att rättfärdiga sin brist på kraft…” (Johnson: 116)
Det är svårt att föreställa sig vilket ”problem” han reagerar mot när de flesta av våra evangeliska utbildningsinstitut engagerar sig i postmodern mysticism, med sina hjältar som mystikerna Dallas Willard och Richard Foster. Det är väldigt svårt att hitta en bibelskola eller seminarium som inte promotar ”spiritual formation” (”andlig daning”), vilket bara är en fantasirik term för romersk katolsk mysticism. Men Johnson fördömer förekomsten av doktrin. Vi kommer senare att se hur villig han är att avvika från ortodox lära.

Han tar sin tillflykt till ett ofta missbrukat avsnitt som främjar hans anti-skolastiska inställning:

SE http://www.jesuslever.eu/gospel/index.php?s=Bill+Johnson&searchbutton=S%C3%B6k

 /Maria

20 thoughts on “Avfallet i../Falska profeter, helandeskola, B Johnson

 1. Hej och välkommen hit! ja du har såå rätt i det du säger här. Det är så otäckt med alla dessa falska profeter som finns och ännu fler har de blivit sedan jag började skriva om det för länge sedan. Det är en uppsjö av galenskap och människor ser inte vad som sker o förstår inte hur farligt det är för de har inte kunskapen. De måste SE vad Guds ord säger, det kan inte vara så svårt att se sanningarna, jo egentligen. Jag kommer ihåg Todd Bently då han härjade runt i Florida m m o det var ju inte ok! De sista tiderna är nu och det går fort framåt. Tyvärr är det så och de för folk VILSE! Det får de sota för.
  Välkommen tillbaka hit. Hälsn o Frid/Maria

 2. Det måste vara väldigt pinsamt nu för alla desperata Bill Johnson anhängare, då det idag, nästan tio år senare har visat sig att Bill Johnson och hans demoniska irrläror har visat sig vara just demoniska irrläror. Deras desperation att försvara denna new age inspirerande ”kristendom” med falska tecken och under som Jesus talar om ska ske i sista tiden och med en omogen andlig överlägsen attityd är ett klassiskt beteende på hur Jesu Ande INTE är den som verkar. Det har nu äntligen visat sig.

 3. Hej Andy Jag förstår inte din kommentar riktigt.

  Jag blir inte förtvivlad då jag ser på mig själv, jag ser en frälst människa, alltså blir jag glad.

  Det finns en stor förvirring i världen för att den inte känner Jesus.

  Om B Johnson och de andra som verkar vara suspekta, om de kände Jesus på djupet skulle jag aldrig skriva negativt om dem. Men nu gör jag det för de sysslar med saker som inte är förenligt med kristendom och kärlek till Jesus.BJ borde blir förvandlad men han verkar vara fast i sitt beteende o feltänkande precis som de andra i Vineyard, emerging church m fl “kyrkor”.
  /Hälsn f Maria

 4. Se på dig själv och bli förtvivlad, se på andra bli förvirrad och se på Jesus och bli förvandlad. Bless You!

 5. Hej Carl
  Jag hoppas du förstår hur jag menar då jaghar skrivit om falska profeter här. Ja många människor har vuxit upp i kristna hem, och de kanske senare har lämnat både tron och församlingar, jag vet att det kan vara så, Själv är jag INTE uppvuxen så, utan gått en annan vög till Jesus. Det är bl a därför som jag är kritisk till det som sker nu- man ser inte klart, man är inte ödmjuk. Vad händer i församlingarna idag? det vet vi, eller hur?

  Jag är inte med i sådana sammanhang , jag/vi lämnade för många år sedan, det gick inte att vara kvar och se alla tokigheter.

  Jag förkastar inte allt jag behåller mycket gott, jag förstår inte riktigt din kommentar om du menar att jag gör fel? Det kommer i alla fall en video ikväll, som säger mycket om just den falskhet som råder.
  Hur ska det bli frid när ekumeniken tar fast i folk och lär dem fel? De blir inte lärda det som Jesus vill ha.
  jag tror inte att jag har all sanning det har bara Gud, men vem som helst som varit kristen ett tag ser väl vilken förvirring som råder? eller?
  Jag tror inte på en världsvid väckelse. Jag gjorde det men nu tror jag att man måste vakna från alla spöken som ploppar upp lite överallt.
  Välkommen tillbaka hit. Jante gillar jag inte—–Bön- finns det något bättre än att be? /Hälsn Maria

 6. Hej Liisa. Eftersom du frågar så får jag svara att jag lett flera till tro,bestående tro och dop, bl a på denna sidan, då jag har många kontakter över hela landet o utlandet.

  Om du kanske tror att jag sitter här och pladdrar utan erfarenhet, då tror du fel.De som känner mig säger att jag är en bönemänniska och har en bönetjänst. Och det är jag tacksam för då jag vill tjäna Gud för evigt.

  Jag har sett människor få av Guds kraft, men inte sådant svammel som på video man kan se, se nästa inlägg här.

  Min make har blivit helad från både njursten o gallsten istället för operation, och jag har varit med om saker som står här på sidan….
  Jag älskar Jesus mer än du vet och jag vill leva för honom, hoppas detta var svar nog på din fråga. Denna sida är sanningsenlig så att människor förstår att jag menar allvar med min tro. /Hälsn Maria

 7. Svarar på det du skrev sist; VEM gör under? Jo JESUS. Inga predikanter gör under, de kan bara vara redskap- om Gud vill.
  Damen som fått tillbaka sitt tal är klok, hon vet vem hon ska gå till och lita på.
  Profeterna har skrivit JAG i pannan på sig, för det är det enda som gäller, och de talar inte om Jesus utan sig själva.
  Jag var på Arken och såg R H Browne för många år sedan, vilken fars det var! Han pratade mest om hur rik han var och om sitt ministry, det var inte bra!
  Jesus skall ha all ära. Jesus skall ha allt av oss./Maria

 8. En falsk profet profeterar om sig själv och använder bibelverser för att stärka sitt budskap. människor attraheras av karismatiska personligheter och gör det spektakulära saker också är det ännu bättre.

  USA är ett andligt mycket sjukligt land förnärvarande om man ser hur Bibeln förvrängs och trollas med i olika sammanhang (gäller också väst).

  Kommer en riktig profet från USA, så ligger nog inte folk i högar i första stund.

  Vi omges ju av en massiv våg av media – där det mesta är endera propaganda, PR och reklam.

  När ett nyktert och sakligt evangelium kommer från en predikant ska jag lyssna – JESUS kommer i centrum.

  Vill Gud göra under, gör Han det. Vi är inga gudar, själva.
  Vi kan ju alltid önska att människor blir helade – och då av GUD!

  I dam jag går till på hemtjänsten håller på att få tillbaka sitt tal efter en stroke där hon tappade talförmågan delvis.

  Hon pratar nu i hela meningar – och har bett Gud om det!!
  Det är en så vacker sak, Guds kärlek!

  Profeter som säger JAG vill omvända världen och har haft extatiska upplevelser av diffus natur, ska vi nog inte lyssna till med full uppmärksamhet.

  Jesus är äran! A och O. Tiden är sen. många “antikrister” har gått ut i världen. Vi behäver inte döma någon. Bara registrera vad försöker predikanten säga- är äran GUDS, eller människor?

  Vem gör under?

 9. Maria!
  När bad du själv för någon som var sjuk så den blev frisk? När ledde du själv någon till tro?
  Jag vet inte om du har gjort det eller när du gjorde det, men jag vet att evangeliet inte bara består av ord utan också kraft!

 10. Under många år har de barn som växt upp i kristna hem lämnat tron och församlingarna.Det kommer att fortsätta så länge församlingarna inte ödmjukar sig.Om vi vet allt,har full uppenbarelse,teologin cementerad.Samtidigt finns lite av det Jesus talade om i funktion då är det som det ska vara eller?Det är som mitt hjärta vill gå sönder när läser en sådan enögd prövning.Om det är en kritisk granskning så är motivet inte kristet.KRITISK granskning är världens sätt att pröva något.Att inte kunna behålla det goda utan förkasta allt utifrån sin upphöjda position ger ingen god frukt Läste att William Semour skulle ha sagt:Alla samfund är våra bröder.Så låt oss söka frid istället för förvirring.Det ögonblick vi tror att vi har hela sanningen eller att vi har mer än någon annan kommer vi att falla.Om Semour som en av Guds redskap för att starta den i modern tid största väckelsen verkligen hade den synen så är det värt att beakta. Jante heter en makt som har slagit sina klor i mångas tankevärld.Låt oss be om en förändring.

 11. Jag kan säga att jag vet och du vet troligen också vad en falsk profet är och vad den gör och åstadkommer för söndring och avfall m m. du skriver det i den senaste komm. Bill Johnson säger saker som han inte borde, men jag kan inte exakt säga meningarna han sagt men jag kan visa de video som verkligen visar på vad fel det är.
  Jag kan inte sitta och skriva för mycket och diskutera- men lägga in inlägg. Jag är sjuk i min kropp och klarar inte av att diskutera och vända ut och in på varje sak. Det får du acceptera.Min kropp är som ett sår och det kan jag inte ändra på, men Jesus kan. Därför kommer det inte fler komm. om just denna artikel från mig för jag har INTE orken. DÅ får jag be någon skriva för mig. Vineyard är känt för att sprida villoläror, vad du än säger.,Likaså flera andra, jag såg en del i USA 2009, och det är bedrövligt att detta sker.

  Vill du bara argumentara eller vill du veta sanningar?Jag vet vad tillrättavisning är, ja, jag tror jag förstår

  CITAT: Var saklig och tillrättavisa mig lugnt om jag har fel i något (tillrättavisning innebär inte att komma med ouppbackade påståenden som ”han är falsk för att… för att han är falsk!”). Falskhet är falskhet, svar ja, men om de du påstår är falska är det måste ju detta gå att visa på. (annars kan det ju orimligen stämma)Slut Citat.

  Jag orkar faktiskt inte, är mitt svar, videos kommer att komma i kategori avfall.Där kommer man klart o tydl att se o höra respektive “lärare” tala fel.

  Och är det så att du inte förstår att de är falska då måste du läsa bibeln bättre/mer och jämföra bibelorden och vad de säger, så säger bibeln m m.Den helige Ande hjälper oss och visar oss på felaktigheter. Hälsn Maria

 12. Då är alltså ditt bästa argument att du varit med länge? Detta bevisar ingenting, det finns även de som “varit med länge” och anser att det inte är fel med karismatiska möten. (Vilket såklart INTE betyder att de tycker ALLA karismatiska ledare och församlingar är bra)

  En falsk profet visar Bibeln tydligt hur man känner igen, h*n kan visa stora tecken, bär dålig frukt (handlingar, alltså INTE t ex att man skakar när någon ber för en, utan sånt som visar sig i ens sätt att leva) och/eller kätteri (falska läror). Inget av detta kan man vad jag ser anklaga Bill för (dvs. om man inte säger att han säger sådant som han inte säger, vilket Bibelfokus gör). Det är väldigt lätt att måla upp någon som falsk profet, särskilt om man talar med allvarlig röst och visar lösryckta klipp ur sitt sammanhang, vilka dessutom kan visa företeelser som den anklagade profeten / villoläraren fördömt! T ex uteslöts ju församlingen i Toronto där folk betedde sig som djur ur vineyard.

  Om man som domare i en rättegång endast lyssnar på ett vittne är man en orättfärdig domare, det är därför jag tycker du ska se vad båda sidor har att säga.

  Och låt oss nu inte sänka nivån i diskutionen till påståenden som “jag vet bättre för jag har varit med längre”. Var saklig och tillrättavisa mig lugnt om jag har fel i något (tillrättavisning innebär inte att komma med ouppbackade påståenden som “han är falsk för att… för att han är falsk!”). Falskhet är falskhet, svar ja, men om de du påstår är falska är det måste ju detta gå att visa på. (annars kan det ju orimligen stämma)

  Gud välsigne dig.

 13. Hej Jag tror jag varit med tillräckligt länge på olika håll i både den karismatiska rörelsen och i pingst m m, /över 20 år/ för att kunna uttala mig om B Johnson, det han säger i videos, det jag sett och hört säger mig att han inte är att lita på, jag orkar inte gå igenom hur många fler filmer för att kunna finna att han är fel ute, ser inte du detta? Måste jag rabbla upp meningarna eller leta reda på dem i en video för att du ska förstå vem han är och vad han gör för fel?Då är du ju okunnig. 5 video har den sidan hela pingsten som visar på felaktigheter…säger du att de är rätt?

  Vet du, jag orkar inte med och har inte tid att förklara vad en falsk lärare eller profet är, det borde du veta. Och ja, jag vet att man ska söka gåvorna. Jag vet en hel del nu, jämfört med 1989 då jag blev frälst- jag vet så mycket som att jag inte blev omvänd då utan senare- jag har gått igenom både vatten och eld, så jag tror jag förstår vad tro är. Jag behöver inte argumentara om vilken eller vilka filmer som är bäst på att visa avfall eller liknande. Falskhet är falskhet. Bibelfokus är bibelfokus och jag anser att det ärt rätt som står där om BJ.Om jag vill ha tag på sanningen? Jag tror jag har den Simon, och det gäller inte bara BJ utan många av de som är verkligt fel ute. Stämmer det som BJ säger med bibeln? Kolla upp honom.
  /Hälsn Maria

 14. Du använder inte ett enda argument för att visa att de är falska, så det är svårt att bedöma om de påståenden du kommer med stämmer. Att du kollat på filmerna jag länkade tvivlar jag på eftersom du inte bemöter något i dem. Iofs förstå dig då de är ganska långa, men det samma gäller ju Lennarts undervisning, så om du är ärlig och vill ha tag på sanningen bör du ju ge båda sidors argument samma tid (vilket jag gjort, jag har sett igenom hela filmen “det stora avfallet” bl a, men tycker att mycket av det är missvisande, inte allt, men mycket)

  Allans sida har jag ju ännu inte kommenterat, syftade på den artikel från Bibelfokus som du har i blogginlägget. Den är full av sakfel i det att den påstår att Bill säger saker i sin bok som Bill faktiskt inte säger i sin bok, se länken jag skickade (http://davidwellstam.files.wordpress.com/2011/07/respons-till-kritik-av-bill-johnson-pdf.pdf)

  Vad gäller Allans sida läste jag inte så mycket, men jag tycker att han har fokus väldigt mycket på ovesäntliga saker som att vi har församlingslokaler och organisation och anser att detta är fel (rätta mig om jag missförstår honom). Ja kan inte hålla med allt han säger, det finns inga förbud mot organisation bland de kristna i Bibeln vad jag vet, snarare visas tecken på att detta existerade. T ex Apg 2:46, 6:1-6 och små antydningar i breven. Dock håller jag med honom om att det inte får bli fokus på organisation och byggnader!! Det blir lätt alldeles för mycket av sådant, fokus ska vara på Gud, inte nåt föreningsliv.

  “Och vad händer efter att man tagit emot Jesus som sin personlige frälsare? har ni ngn kontakt nu efteråt? är de omvända?”
  för snart för att säga ännu, och själv bor jag inte i Malmö. Dock kan jag fråga min polare Christian i Malmö, som bjöd in dem att komma till de träffar med den hushållshållsförsamling han är med i, om några veckor och ge dig svar då.

  “I Guds församling har olika människor fått olika nådegåvor, de kan man INTE TA SIG”
  Detta är riktigt, endast Gud kan ge oss gåvor, men Bibeln uppmanar att söka gåvorna! (t ex i 1 Kor 14).

  Gud välsigne dig!

 15. Jag anser att de videorna pekar på falska profeter, precis de och dem man bör undvika, menar du på allvar att de lär ut rätt? Nej tack säger jag till dem.
  /Maria

 16. Hej
  Ja jag har sett många falska profeter, har inte du det? Du kanske är för ung ännu för att ha varit på olika möten eller sett otäcka videor, eller de skumma saker som förekommer i våra församlingar!. Bill Johnson har ett eget litet evangelium, ser du inte det?Du måste öppna ögonen- och läs Apostlagärningarna! Apostlarna fick nådegåvorna, har ni i helandeskolan fått det så ni vet vad ni gör? Falska profeter och falska lärare finns det gott om, har du sett Todd Bentley som är så populär t ex, är det han säger rätt? Nej, det fins dussintals av dem, som tjänar pengar på människors sorg m m.

  Jag sade inte att det är obibliskt att uppväcka döda eller att människor blir helade, det händer om Gud vill. Och vad händer efter att man tagit emot Jesus som sin personlige frälsare? har ni ngn kontakt nu efteråt? är de omvända?

  Om Gud vill använda speciellt utvalda ja då gör han det, och eftersom det är så så kan man inte skola in sig på sådant, man måste hålla sig till vad bibeln säger . I Guds församling har olika människor fått olika nådegåvor, de kan man INTE TA SIG. Det delar Gud ut till olika människor.

  Om du menar att Allan Svenssons hemsida är full av sakfel och felaktigheter så har du inte läst ordet ordentligt. Läser man hans sida då vaknar man över de fel som sker idag.
  Hälsn f Maria

 17. Skumt att du inte hittade det jag refererade till, kan pröva igen:
  http://helapingsten.wordpress.com/2011/06/10/falska-andar-eller-den-helige-ande/

  Rubriken är “Falska andar eller den helige ande” och är ett bibelstudium i fem youtubeklipp som man kommer till när man skrollar ner. I klippen bemöts mycket av den kritik som finns på t ex bibelfokus, eftersom mycket av kritiken består i falska påståenden (lögner) och mycket av kritiken inte alls följer det sätt vilket Bibeln säger vi ska pröva falska profeter. Ska ta en titt på din länk.

  God bless!

 18. Du säger att du “sett tillräckligt av de falska profeterna”, men du säger ändå inget om vad av det de säger eller gör som är falskt.

  I artikeln du kopierade och klistrade in finns för övrigt mängder av sakfel och grova missförstånd, förvrängningar och falska påståenden.

  http://davidwellstam.files.wordpress.com/2011/07/respons-till-kritik-av-bill-johnson-pdf.pdf

  “Ja människor sover. Det är inte sådan väckelse vi behöver nu, vi behöver människor som går ut ur de sammanhang som kyrkan klistrar dem fast vid”

  Ja! Det är vad som behövs! Att människor går ut ur kyrkan och predikar evangeliet (när skrev/sa någon något annat?), men också att vi låter Gud bekräfta evangeliet med stora under där vi går fram! På vilket sätt är det fel/obibliskt att uppväcka döda, driva ut demoner och hela människor i Jesu namn till hans ära? För övrigt var inte helandeskolan något som klistrade fast någon i kyrkan, vi var ett stort gäng som drog ut på staden på fredagen och förkunnade evangeliet. Flera tog emot Jesus som sin personligen frälsare!

  Och för att undvika missförstånd, jag har inte skrivit något av det jag länkat till.

  Gud välsigne dig!

 19. Hej Simon, jag har sett tillräckligt av de falska profeterna, både i verkligheten och på video m m så jag tycker det är hög tid att de blir avslöjade.
  Jag tycker man gör rätt i att varna för dem, för de ska inte förvilla fler, det finns människor som får sina liv förstörda.
  Tack för länk.
  Du /ni skriver såhär på er sida ang väckelse(hittade inte det du refererade till):

  ****Det är det väckelse innebär, att kyrkan återgår till sitt normaltillstånd. När Guds väckarklocka ringer, då sprider kristna Evangeliet som galningar var de än är, då uppväcker de döda och driver ut demoner, och då står de inte ut med att äga rikedom utan delar allt med de fattiga.****

  Ja människor sover. Det är inte sådan väckelse vi behöver nu, vi behöver människor som går ut ur de sammanhang som kyrkan klistrar dem fast vid. UT. Går man ut ur de sammanhangen kan man vara klar att gå ut bland människorna och presentera Jesus fullt ut. Läs Allan Svenssons sida:
  http://www.algonet.se/~allan-sv/INDEX2.HTM Här tycker jag man får läsa sanningar
  Hälsn Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.