Avfallet i ../Arken.Konferens. NNVK. L Hetland m fl

 

Tidn Dagen berättar här: om Mirakelkonferens  och 25-årsjubileum, på Arken 15-24/7:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=269158

NNVK = Nationellt nätverk för väckelsekristendom. Vilka är med där? Kolla = Ledningsgruppen för nätverket består av ett tjugotal personer från olika kristna sammanhang:

Mikael Alfvén, Hans Augustsson, Monica Augustsson, Sven Bengtsson, Gunnar Bergling, Linda Bergling, Owe Carlsson, Börje Claesson, David Duveskog, Göran Duveskog, Per-Åke Eliasson, Curt Johansson, Roger Larsson, Sven Nilsson, Birger Skoglund, Carolina Torebring, Lennart Torebring, Jan Zetterlund och Lennart Åsberg.

Dessa personer är alltså med i nätverket för väckelsekristendom och det finns fler av dem….. Vad vet vi om NNVK? Se:
https://gospel.jesuslever.eu/index.php?s=NNVK&searchbutton=S%C3%B6k

_____________________

Församlingen Arken i Kungsängen har nu Mirakelkonferens; jubileumsfest och jubileumsmöte 15-24/-11   Här har vi en del NNVK:are:

Huvudtalare: Leif Hetland (Norge), grundare och president för Leif Hetland Ministries och Global Mission Awareness. Peter Ljunggren, grundare till ETAL, World Impact Bible Institute, Niagara Celebration Church och Toronto International Celebration Church. Roger Larsson, aktiv inom Nationellt nätverk för Väckelsekristendom (NNVK). Rolf Auke (Norge), pastor i församlingen The River  iTönsberg, Norge. Linda Bergling NNVK,Gunnar Bergling NNVK, Edna & Edgar Bantigue (Filippinerna), ledare för ett stort arbete genom Christ Faith Fellowship med 400 församlingar. /Video från ett möte med Leif H: 

 http://www.youtube.com/watch?v=K2Y_fipHc9A&feature=player_embedded#at=162  Denna video var mycket dålig och pekade på just de saker som är SÅÅÅ populära idag: GLOBALA NÄTVERK För “Väckelse”. KRAFT och Mirakler i Jesu namn.

Leif Hetland bör lugna ner sig lite om han skall fortsätta tala inför publik, stackars karl, han verkar sönderstressad, VAR finns lugnet i Jesus? Och VAR finns den övertygelse han bör ha i sin frälsnings GUD? Leif H talar om kärlek och om att vara barn, att vara efterlängtad av Pappa Gud. Han borde tala om sant evangelium.

VAR finns glöden för det evangelium som han säger sig predika? Och var i mötet talar han om OMVÄNDELSE? Jag är så glad att jag får slippa dessa möten, jag skäms faktiskt över sådant som man en gång trodde var kanonbra!  Och new age kommer ännu närmre inpå oss, för falska profeter tillåts tala till massor av folk i mötena.Predikar Leif H detta?:  (jag hör något annat, falskhet, i hans predikan) Äkta ödmjukhet och gudsfruktan?? finns den..
*2Co 1:20  Ty Guds löften, så många de äro, hava i honom fått sitt ”ja”; därför få de ock genom honom sitt ”amen”, på det att Gud må bliva ärad genom oss.*

-Jesus var trogen Gud i lydnad och syndade aldrig. (1 Pet 3:18). Han var trogen när han gick i döden för oss (Heb 2:9) och nu tjänar han troget i förbön för oss (Rom 8:34; Heb 4:14-15). Jesus är trogen i sin tjänst och Paulus vill också vara det.

_____

*2Co 7:1  Då vi nu hava dessa löften, mina älskade, så låtom oss rena oss från allt som befläckar vare sig kött eller ande, i det vi fullborda vår helgelse i Guds fruktan.*

Omvändelsen innebär två saker: – att vända sig bort från synd och att vända sig till Gud i äkta uppriktighet och ödmjukhet.  Bör predikas!

  /Maria

2 thoughts on “Avfallet i ../Arken.Konferens. NNVK. L Hetland m fl

 1. Hej jag ska vara ärlig. Jag har inget emot R Larsson som person. Han är en jättefin männika tycker jag, de gånger jag mött honom och talat med honom upplever jag honom som ödmjuk. Han har också talat i predikningar som varit så upplyftande och lagt händerna på både mig o andra.
  Felet är att jag o flera anser att han gått med i ngt han inte borde vara i. Han lämnade Frälsningsarém av för mig okända orsaker och har gått med i de “stora” sammanhangens som Arken m m. Vad gör han i NNVK? Tycker inte han passar där. Eller också har han ändrat personlighet.

  Även Linda o Gunnar B har jag mött o talat med och varit på deras möten, stora o karismatiska möten där man gärna skall falla i golvet som bevis på förkunnarens kraft i den helige Ande. Ojoj.
  De sista gångerna började man förstå att det var nåt som inte stämde och så gick man vidare dit för att förstå vad som var fel. Därför mina skarpa ord och ord från Karins nyhetsbrev.

  Jag tror inte att Gud är så verksam där som de själva tror, och de tar bra betalt för sina helandedagar, kan de bestämma tid o plats där Gud ska hela? Nej. LIkadant på Livets Ord och deras konferenser. Men det får man inte tala om, då förtalar man människor och de människor som “UPPLEVT” mycket där blir mycket besvikna……………………

  Nej ut från samfunden och ekumeniken, var stilla med Gud och i Gud, varje stund. Lyd Gud, var med Gud, strunta i de karismatiska påfunden med tiondegivande/ prdikan om givande/ i nästan varje predikan- ge och du ska få. Studera vad Paulus säger om det! !!!
  Korst sagt: Lägg ner det där. Gud bestämmer låt honom betämma resten av ditt/ert liv. m m m m

  Hälsn Maria som fick vakna

 2. Jag känner inte till alla dessa personer. Att många kyrkoledare vill utveckla ekumeniken och emerging world church är väl klart!

  Undrar lite: Roger Larsson helar personer på sina möten, har jag hört (Även Berglings). Är de inte seriösa? Står inte Gud bakom deras gärningar?

  Om man nu kan göra Guds vilja och hela människor, varför gå in i ekumeniken som är “katolsk” och teologiskt liberal? Från riktig kristen tro till “kristenhet på pappret?”

  Det verkar lite motsägelsefullt!

  Vad kan man ha för behov att samarbeta med människor som ser Bibeln som en “roman” och Jesus som en “klok judisk rabbin, som vi inte kan veta särskilt mycket om” etc, när man kan göra Guds vilja och har Hans förtroende?

  Vad säger du om RL och Berglings?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.