Avfallet../Dominionism- Kingdom Now/FALSKHET

 

Dominionism – Kingdom Now – En ny förförelse! /J Ohlin     LÄNK:

http://www.truereformation.net/2011/10/12/dominionism-kingdom-now-en-ny-forforelse/

Dominionism : Falskt gärningsevangelium

Bland dominionister finns en allmän förnekelse av att världen förfaller vid slutet av kyrkans tidsålder, vilket leder till vedermödan och Syndens människas framträdande. De accepterar inte att det faktiskt kommer att bli ett stort avfall i den yttersta tiden (2 Tess 2:3) och en snabb ökning av ondska och syndfullhet till aldrig tidigare skådade nivåer (Matt 24:12; 2 Tim 3:1-5; Upp 22:11). I stället för detta bibliska scenario, lanserar de en bild av en enad och fredlig värld under en förnyad ändetidskyrkas kontroll. De vägrar göra några som helst uttalanden som skulle kunna äventyra de människoskapade band som håller samman kristenheten.

Dominionism och dess människoimperium

Av Johan Malan

Miljontals kristna världen över konfronteras idag med den växande dominionism-vågen. Det är en form av kristen humanism där de troende anser sig själva ha fått myndighet och auktoritet från Gud att manifestera Hans rike på jorden för allas bästa. Dominionismen är baserad på ”Kingdom”-teologi eftersom den gör anspråk på att fysiskt förverkliga Guds rike med alla dess positiva effekter för mänskligheten. Dess struktur beskrivs som nydanande eller som en rekonstruktionsrörelse på grund av de långtgående förändringar som samhället måste genomgå för att säkerställa ett bättre liv för alla. Denna situation beskrivs av somliga som ”himmelriket på jorden” och förutsätter att det motsatta, Satans mörkrets rike, blir handlingsförlamat.

Herraväldesmandatet

Kristna dominionister tolkar 1 Mos 1:26 som ett herraväldesmandat eller herraväldesförbund: Gud sade: ”Låt oss göra människor till vår avbild, till att vara lika oss. De skall råda över fiskarna i havet och över fåglarna under himlen, över boskapsdjuren och över hela jorden och över alla kräldjur som rör sig på jorden”. Efter floden bekräftades detta mandat med Noa
(1 Mos 9:1-3).

Det påstås att vi i Kristus har återfått det herravälde som Adam förlorade på grund av syndafallet (1 Mos 3). Den huvudsakliga innebörden av detta synsätt är att om vi äger herravälde över hela jorden måste vi också vara involverade i styrandet av den, inklusive organiserandet av alla former av mänskligt regerande. För att åstadkomma det, undervisar de att man i tro helt oförskräckt ska göra anspråk på vårt gudagivna mandat. Vi ska också ägna oss åt andlig krigföring för att beröva Satan makten och det destruktiva inflytandet som han fick då han tog ifrån Adam hans gudagivna auktoritet.

Missionsbefallningen (Matt 28:18-20) betraktas som en självklar del av herraväldesmandatet, med den uttryckliga undermeningen att hela nationer ska bli lärjungatränade och att Kristi auktoritet över hela jorden ska manifesteras genom kyrkan som är hans kropp. Alla människor kommer att, på livets alla områden, gagnas av att Guds lagar införs av kyrkan, som är den öppna manifestationen av Hans rike på jorden.

Pdf fil på hela undervisningen för utskrift finner du HÄR

/Maria

*

2 thoughts on “Avfallet../Dominionism- Kingdom Now/FALSKHET

 1. Detta är ju stora mörka krafter- men jag har inte väntat mig annat än att NWO och de människorna tar sig fram. Men det finns ju en som är större och har mer att säga till om: GUD som är helig och evig, har allt i sin hand.
  Så hur de än försöker skapa fram ngt utav allt detta så förlorar de stort, för det är Gud som styr allt.
  De kan känna sig blåsta och borta redan. Tänk, att man inte begriper bättre än att slåss mot Gud.
  /Maria

 2. Kingdom Now! låter rätt likt RKK och Ignatius Loyola – på samma sätt ville/vill man också restaurera Världs-kyrkan, kriga mot andarna (villolärare), föra fram nya apostlar och förverkliga Gudsriket på jorden (man tågade en tid mot turkarna och jagade villolärare mm).

  Kingdom Now pastorer som Joyner (medlem av Malteserriddarorden!) och Schuller mfl har klara kontakter med Katolsk agenda.

  Vill man styra världen på politiskt sätt får man använda sig av politiska krafter. Tyvärr är detta “herravälde” tusental år gammalt och uppfanns inte igår. Förändra världen inifrån…Ja, nu är det ju NWO World order och det kan knappast förändras inifrån…Systemet är ju demoniskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.