Att vittna om Jesus/Kärlek

 ist2_2701041_love_bible_scripture2.jpg

De som vittnar om Jesus beskrivs ofta som dårar,… för människor säger till dem: Jesus finns ju inte? Den som vittnar om Jesus och tro har tagit ett LivsBeslut. Den som är villig att följa Gud har förstått vikten av att vittna om tro. Det finns de som tror men inte har tagit beslutet om att vilja/kunna vittna om Jesus.

Vi kan inte genom egna ansträngningar gå ut och finna människor som vill tro. Vi kan inte genom egna ansträngningar fundera ut vad Gud vill att vi ska göra. Vi kan inte vinna stora skaror av människor som kommer till tro om inte den helige Ande bor i oss, och får tala till oss om vad vi ska/bör göra i detta och andra sammanhang.

Om vi inte vill “stöta” oss med människor, då kan vi låta bli att vittna och att berätta för människor om att Jesus är enda vägen till Gud.

Vad vi bör göra är att se vårt ansvar gentemot andra otroende människor. Vi ska vara lydiga mot Gud, vad det än kostar. När det blir vårt MÅL att behaga Gud, då blir det lätt att gå ut och tala med andra människor om tro.

2 Kor 5:14 talar om Kristi kärlek:

“Är vi galna när vi säger sådant om oss själva? Om så är fallet, så är det för att ge äran åt Gud. Och om vi är vid sunda vätskor så är det till er nytta. Vad vi än gör så är det inte för vår egen skull, utan därför att vi styrs av Kristi kärlek. Eftersom vi är övertygade om att Kristus dött för oss alla, tror vi också att vi dött bort från det gamla liv som vi levde förr. Han har dött för oss alla, så att alla som lever -det vill säga har fått evigt liv från honom- inte längre ska leva för sig själva, utan för Kristus som har dött och uppstått för dem.*

När kärleken från Jesus genomsyrar oss, då får vi kraft och mod och vilja. När vi ser andra gå helt fel väg och lida av olika problem pga att de förkastar Gud och hans kärlek och hjälp, då kan inte en troende vara tyst. Kort sagt; medlidandet för de förlorade får oss att gå ut….

Som troende kan man få möta korttänkta, arroganta, elaka människor, och det kan vara mycket tråkigt att konfronteras med dem, men om vi vill vara fyllda med Kristi kärlek, kommer vi att kunna se bakom människors masker, och se den lidande människan som är full av sår och ensamhet och tomhet. Därför går vi då ut med att tala om Jesus och den förvandling han har för alla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.