Att vittna om Jesus/Han valde att älska oss och dö..

 

*

Jesus Kristus ger oss kraft.
Som troende kan man råka ut för många ledsamheter i form av illvilja, orättvisor och hån från världen. Det är inte mycket att bry sig om.

Det var Jesus som tog det första steget i att älska oss. Ja han valde att dö för oss. För oss ALLA.

Jesus säger:   Joh 15:16  I haven icke utvalt mig, utan jag har utvalt eder; och jag har bestämt om eder att I skolen gå åstad och bära frukt, sådan frukt som bliver beståndande, på det att Fadern må giva eder vadhelst I bedjen honom om i mitt namn.
Han valde att älska oss och dö för oss och inbjuder oss att leva vårt liv med honom. Sedan är det vår tur att välja. Har du gjort ditt val?

Vi kan alltså tacka ja eller nej. Men utan hans initiativ skulle vi aldrig fått förmånen att välja.

*

‘Jesus intog mitt hjärta, Gjorde mig glad och fri, Löste från synd och smärta, Otro och slaveri, Fyllde mig med sin Ande, Gav mig en visa ny, Städes nu den jag sjunger, Och molnen fly.’/I L

*

‘Jesus för världen, givit sitt liv, Öppnade ögon, Herre, mig giv! Mig att förlossa,Offrar han sig, Då han på korset Dör ock för mig.’    L Sandell

/Maria

Vad händer då man accepterar Jesus som Herre i sitt liv?  När man gör det så innebär det att man delar alla hans värderingar och uppfattningar. Då har vi samma syn på kärleken, på bibelns tillförlitlighet, synen på himlen och uppståndelsen, , inställningen till vår omvärld och blir konsekventa i vår kristna livsstil……..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.