Att vittna om Jesus /Spikad upp på korset/Uppstånden

 

I mina möten med människor i vardagen händer det ofta att man inte vill veta eller kan förstå att Jesus är Gud, man kan inte ta till sig att Jesus finns och lever idag (han uppstod från döden) och att han är Gud.

Om Jesus som både Gud och människa kan du läsa i Filipperbrevet 2:5-7; Joh 1:1-14; Rom 1:2-5; 2 Kor 8:9, 1 Tim 3:16; Heb 2:14 och 1 Joh 1:1-3.

Att bli spikad upp på ett trästycke och uthärda den smärtan och förödmjukelsen och uppleva detta långvariga pinande—- det var vad Jesus fick gå igenom för oss. Vad är det annat än grymma människor utan känslor som gör illa en annan människa– så kallblodigt.

Oftast kom döden på korset/träet genom kvävning eftersom andningen blev allt tyngre för den försvagade kroppen. Jesus dog en “förbannads” död (Gal 3:13).

Det är svårt att tänka sig att den mest fullkomliga människan måste möta döden på det mest avskyvärda sätt för att vi skulle slippa drabbas av evigt straff. Och ändå- man tar ju inte emot Jesus som man borde och får då ändå ett straff – till slut. Detta borde man tänka på, för man vet aldrig vilken dag som är den sista.

*Jesus för världen givit sitt liv; Öppnade ögon, Herre, mig giv.* /L Sandell. … Ja jag hoppas att man öppnar ögonen och tar reda på, tar till sig, sanningen om vem Jesus är.

/Maria

2 thoughts on “Att vittna om Jesus /Spikad upp på korset/Uppstånden

 1. När vi tar emot Jesus är vi frikända. Och många fortsätter alltså ett liv som de tror de kan reda upp själva, i skuld och förnedring, eller i s k goda gärningar och egon.
  Gud vet allt om ALLA och vill rädda varenda människa, men människan vet inte det eller vill inte veta.
  Världen är mycket trasig och mycket smutsig och Jesus kan ändra på allt för alla…..det finns mycket att göra men det blir ouppklarat för att man inte förstår Guds vilja och kraft.
  Ja jag tror på Jesus och han hjälper i allt. /Gud välsigne dig.
  /Maria

 2. Tar någon emot Jesus och tror på vad Han har gjort på korset, räknar inte Gud vår skuld längre, och vi får komma och leva med Gud idag och i evigheten. Det är det glada budskapet!

  Alternativet är att vi får bära vår skuld själva, och försvara våra goda gärningar och fina personligheter inför Gud.

  Det blir inte helt enkelt. men det beror på vilken självbild man har. Vi får komma ihåg att Gud vet allt vi gjort.

  En hel del människor tror inte på en dom efter det här livet. Hur de kan leva med en oförsonad värld, där oskyldiga dör för skyldiga, och människor angrips och rövas allt de har? Hur kan vi komma och påstå att vi är goda människor och samtidigt inte ser behovet av att alla ouppredda brott på planeten måste sonas för att rättvisa ska ske i himlen såsom på jorden?

  Mycket enklare att tro på Jesus försoningsdöd, än att tvingas försvara sig själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.