Att vittna om Jesus/ Hans kärlek

 

th_lilies.jpg 

Jesus grät ofta för människor i sin närhet. Det finns många exempel i bibeln på att Jesus kände stort medlidande eller att han grät för någon eller några. Man kan också i detta fundera på om Jesus grät för att han kände människors bristande tro, t ex då Lasaros var död och han kom till dennes grav.

Jesus visade öppet sina känslor vid detta tillfälle och de var: medlidande, upprördhet, sorg och förtvivlan. Jesus visade ofta starka känslor, och vi ska inte vara rädda fär att visa våra känslor inför honom. Han förstår oss, för han har själv upplevt detsamma. Därför skall vi inte försöka dölja något av vårt innersta för Jesus. Han, om någon, vet vad vi bär på, och han vet hur lösningen på våra problem ser ut.

 Han bryr sig tillräckligt mycket om oss för att kunna gråta med oss. I berättelsen om Lasaros (Joh 11:1-44) var Lasaros död och  Jesus väckte upp honom,  detta var en demonstration av Guds kraft. Det var ett lidande för de inblandade som led, men Gud vände allt detta till en oerhörd glädje.

Vi kan alltid räkna med Jesus, vi kan alltid vara säkra på att han är nära och vet hur varje svår situation skall ordnas. Därför att vi vet det så är vi inte rädda, utan lägger allt i Jesu händer, för han har lösningen på alla problem.

Om du inte tror på vad jag säger, så kan jag tala om för dig att det verkligen är sanning, för han har ordnat upp alla problem som jag har haft i mitt liv, och han håller fortfarande på att stödja mig i olika saker, sådana saker som jag INTE kan klara själv. Jag vänder mig till Jesus, och då blir allt bra. Jesus är nyckeln till allt det goda i livet:

**Frälsare, du har satt en nyckel i min hand: din egen närvaro, din kraft i mig. Jag tackar dig för vad det betyder för mig att få leva i ditt namn. Jesus, du är också med mig när jag möter lidandet i världen, smärtan hos människor som står mig nära, och bara du vet hur fattig jag då ofta känner mig. Jag har ofta glömt att du gett mig resurser att förmedla, jag har gömt min Jesus-nyckel. Förlåt mig , Jesus, och ge mig mod att tjäna dig och mina vänner med den kraft du ger.***Ff okänd.

4 thoughts on “Att vittna om Jesus/ Hans kärlek

  1. Hej Katrin. I Sverige är det dåligt med att visa medlidande och äkta kärlek för människor, tyvärr. Jesus ska ju vara vår förebild…. för han lever ju idag.BlessU/Maria

  2. Ja, Jesus visade alltid medlidande! det borde vi oxå göra faktist.. alla har glömt jesu och allt han gjorde för oss!

  3. Hej Andreas, jag kommer att ta med de ställena då Jesus reagerade på olika sätt. Det finns en hel del i bibelställena.
    Hälsn Maria

  4. Ja, jag ser då bara ett exempel på att Jesus grät, den gången med Lasarus. Skulle vara intressant att se de andra ställena (för jag är bara intresserad).

    Hej då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.