Att tänka på…. / Enhet; säger den helige Ande

cb030210.jpg

Efesierbrevet 4:2-3

“Var ödmjuka och milda. Ha tålamod med varandra, och ha överseende med varandras brister. Låt er ledas av den Helige Ande och gör allt för att bevara den enhet mellan er som Anden ger.

Efesierbrevet 4:4-7

“Vi är alla delar av en enda kropp. Vi har samma Ande och vi har alla blivit kallade till samma hoppfulla framtid. För oss finns det bara en Herre, en tro, ett dop. Vi har alla samme Gud och Far, som står över oss alla och är i oss alla och lever genom varje del av oss. Men Kristus har också gett var och en av oss en särskild utrustning, just det som han i sin nåd vill ge oss ur sitt rika förråd av gåvor.”
Så står det i Efesierbrevet som Paulus skrev. Det här är inga gamla ord som vi kan glömma och sopa under mattan om vi vill och har lust, för att saker och ting och människor inte passar den mallen vi vill rätta oss efter.

Skall vi rätta oss efter något så är det Guds Ord. Han har klart och tydligt talat om hur han tycker vi människor skall vara mot varandra, och hur vi borde verka i kyrkor och församlingar. Men vi har kommit i tider… till en falsk ekumenik….

Man kan undra ibland om det inte är så att den största avundsjukan och osämjan finns just bland de kristna…

Ingen kommer någonsin att bli perfekt på denna jorden. Alltså måste vi acceptera varandra trots bristerna. När vi upptäcker fel hos andra troende ska vi visa tålamod och vänlighet.

Är det någon som på ett påtagligt sätt irriterar dig genom sin personlighet eller sina handlingar? Be då för den personen, istället för att bara se på hans eller hennes svaghet.

Ta dig tid att vara tillsammans med vederbörande. Du kanske kommer till den åsikten att du lär dig uppskatta den personen väldigt mycket.

Många tråkiga saker händer just på grund av vår ovillighet att se andra. Många tråkiga saker kan undvikas om vi går till oss själva och talar om för oss att vi faktiskt saknar ödmjukhet eller att vår själviskhet och vårt högmod måste komma på en annan och lägre nivå. Amen.

“Gläd er nu mina bröder, och låt mina förmaningar göra er alltmer felfria, var eniga och håll fred, så skall kärlekens och fridens Gud vara med er.” / 2 Kor 13:11

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.