Att skriva om Uppenbarelseboken

johannes.jpg

Denna bok är inte lätt att förstå, vare sig för den kristne eller icke-kristne. Men ju mer man läser den desto mer intresant och även skrämmande, blir det att läsa om jordens sista tider.

Det kommer en ny himmel och en ny jord. Och för många låter dessa ord som fullständigt orealistiska. Men om man tror på Gud och har lärt känna honom och känner kärlek och respekt så ser man,läser man och tror i sitt hjärta på det som komma skall. Jag är inte rädd för dessa tider, jag ser tidstecknen och jag tror att allt det som står i Uppenbarelseboken är sant.

Vi ser redan här och nu strömningar och olika tecken på att tiden är kort innan allt detta skall hända. Vår stackars jord mår inte bra, den sjunger på sista versen och människorna på jorden blir allt mer själviska, mammonfixerade, elaka och mordiska. Titta på våra samhällen hur ondskan frodas, varje dag kan vi läsa och höra om katastrofer och fruktansvärda dåd. Är det en god värld? Nej, Satan regerar här och det är fruktansvärt. Är det bara den kristne som ser detta? Nej jag tror att många människor förfasar sig över tillståndet men de kanske inte vet något om onda makter….och dess spel.

Den som har iakttagit de senaste världshändelserna måste ha fått klart för sig att den typ av domar som aposteln Johannes förutsåg skulle äga rum under vedermödan mycket väl kan förbådas i många av de händelser som sker idag. Föroreningar, hungersnöd, torka, hetta, krig, jordbävningar, med mera, de förekommer redan NU.

Så vad kan man tro? Tro att allt är lögn i Bibeln? Tro att det är sant och ta chansen att vakna till och få vara med att få leva i en himmel? Tro på Guds Ord och få leva ett evigt liv en gång? Bara du kan välja vad du vill tro. Min ståndpunkt är sedan länge klar.

Kristus Jesus säger: Jag kommer snart. (Upp 22:6,7)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.