Att se på Jesus. Välj livet / I ären världens ljus.

 

Jag antar att du sett en del artiklar som handlar om olika saker som skett i världen: Börserna som gått ner, Syrien, Påven som gjort besök i Spanien och….

http://www.dn.se/ 

Här finns rubriker- samma är de i de flesta tidningar- och är allt sant?
Det är denna världen vi lever i och jag är så trött på alla knepiga otäcka skeenden som dessvärre är sanna. Och då menar jag sådant som människor inte vill se…de sticker huvudet i sanden.

Kan man tro på att allt är sant och att det kommer svåra tider?  ja det kan man säger jag, även om andra säger ett nej till det. Gud har givit oss en hjärna och intellekt och han vill naturligtvis att vi ska ta reda på sanningar, och det gör vi ju lättare då vi är troende, eftersom Jesus har ALL  SANNING, och vill ge oss den, alltså:  han vill att alla skall se hur det är, men alla vill ju inte det.

*Det är dags att tända ljus i mörkret och det viktigaste den troende kan göra är att VARA ETT LJUS i mörkret för andra människor! Så som Jesus ber oss…………..*

Mat 5:13  I ären jordens salt; men om saltet mister sin sälta, varmed skall man då giva det sälta igen? Till intet annat duger det än till att kastas ut och trampas ned av människorna.

Mat 5:14  I ären världens ljus. Icke kan en stad döljas, som ligger uppe på ett berg?

Mat 5:15  Ej heller tänder man ett ljus och sätter det under skäppan, utan man sätter det på ljusstaken, så att det lyser för alla dem som äro i huset.

Mat 5:16  På samma sätt må ock edert ljus lysa inför människorna, så att de se edra goda gärningar och prisa eder Fader, som är i himmelen.

*
*

Läs om alla pengar det kostade att påven kom på besök:

Spansk protest mot dyrt påvebesök
17 augusti 2011 kl

påven Benedictus XVI:s besök i Spanien från torsdagen får kraftig kritik från flera grupper i landet. Myndigheterna har satsat på evenemang runt om i Madrid för över 50 miljoner euro – nästan en halv miljard kronor.

– Vi är kritiska mot denna skandalösa show vid ett tillfälle när den ekonomiska situationen är förfärlig och hela familjer går arbetslösa, säger Evaristo Villar från den kristna gruppen Redes Cristianos.

Madrid TT-AFP

____

*Farorna lura förrädiskt på jorden, Må jag då aldrig där söka min ro! Är av Guds husfolk, en medlem jag vorden, Vill jag för evigt där hemma blott bo.* /L Sandell-Berg

____

*En fullkomlig frälsning var dag och var stund I Jesus jag äger Och bygger min tro på den klippfasta grund: Vad Ordet mig säger,

Han frälste mig helt, Hallelujah! Det gamla är under hans blod, Och Golgata ström tvår mig vitare än snö. Det gamla är under hans blod./Sång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.