Att lyda Gud /Tvivlare?

 flowerlarge-gul.jpg

Tvivlare i Bibeln fanns det gott om, och tvivlare i dag finns det också gott om. Varför är det så? Det kommer jag strax till… Jag vill visa dig på flera människor som tvivlade på att Gud skulle använda dem och hur de skulle orka, kunna, förstå och handla efter Guds ord och plan.

Abraham: När Gud sa att han skulle bli far trots hög ålder: läs 1 Mos 17:17

Sara: När hon hörde att hon skulle bli mor i hög ålder: läs 1 Mos 18:12

Mose: När Gud bad honom återvända till Egypten och bli folkets ledare: läs 2 Mos 3:10-15

Israels folk: När de vid olika tillfällen mötte svårigheter i öknen: läs 2 Mos 16:1-3

Gideon: När han fick veta att han skulle bli domare och ledare för folket: läs Dom 6:14-23

Sakarias: När han fick veta att han skulle bli far i hög ålder: läs Luk 1:18

Tomas: När man hade berättat för honom att Jesus hade uppstått från de döda: läs Joh 20:24-25

Många av dem som Gud har använt till att utföra stora saker började som verkliga tvivlare. Gud visade dem alla stort tålamod. Ärligt tvivel är ingen dålig utgångspunkt, bara man är villig att gå vidare. Är DU begränsad av tvivel när det gäller villigheten att tjäna Gud?

Många tvivlar alltså på att de kan göra något för Gud, och jag tror att man måste ha kommit en bit på vägen för att få drömmar och visioner för tjänande innan man kan få upp ögonen för Guds godhet och viljan i att lära känna honom och göra hans vilja. Men det är också olika hur Gud kallar folk till sig och hur han visar vad han vill med den personen.

Med nära kontakt med Gud och med Gudsordet får man en längtan och önskan att få vara Guds sändebud. Han behöver oss alla för sitt rike. Att läsa bibeln och att läsa om under och tecken ger oss en längtan att ge oss ut i hetluften och i att få göra Guds vilja. Så är det för mig, jag vill inget hellre än att komma in i den fullständiga plan Gud har för vår familj. Att be och att prisa Gud för den speciella inriktningen han har för oss, det är livet.

Var inte rädd att ha drömmar och visioner. Då det är Guds dröm och hans önskan, så kommer han att visa var han vill ha dig. Be honom om att fylla dig med längtan och drömmar om att få göra Hans Vilja. Då dina drömmar och tankar o visioner stämmer överens med det han vill så börjar den långa och härliga resan in i det övernaturliga livet med Gud. Tvivla inte på din förmåga, Herren kommer att visa dig stora ting. Man kan tyckas liten och okunnig, men Herren vet vad han vill, så stå fast i dina drömmar. Och har du inga drömmar, så ser Herren till att du får dem.

Tvivlare? Ja det finns många sådana, men Gud visar och leder en fram, han ger styrka och tro och kärlek till att orka där man tror att man skall falla platt till marken. Han ger oss det han anser att vi behöver. AMEN.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.