Att lyda Gud /LIVLINA

 dovec2.gif

“Nya Förbundet och Herrens hemlighet”, så heter ett kapitel i boken Nya Förbundets insikt, av David Wilkerson. Du borde köpa boken och lära dig om vad Jesus gjorde för oss alla på korset. Läs här:

“Den som fruktar Herren blir hans förtrogna, hans förbund skall ge dem insikt.” Ordvalet “hans förtrogna” betyder på hebreiska att vara vaken, att ha ögonen öppna, att vara uppmärksam, att hålla utkik, men det kan också översättas med hemlighet. Själva tanken som presenteras här är stor. Gud har en hemlighet att dela med dem som är villiga att helhjärtat söka efter den. Dessa sökare blir hans förtrogna, endast genom att de har en djup hunger efter att lära känna hans hjärta.

Herren delar inte sin hemlighet med vem som helst, inte ens inom Kristi kropp. Kristna som är nonchalanta kan inte förstå den, flyktiga kristna kan aldrig ta den till sig. Bibeln kallar det hemlighet därför att det bara gäller dem som är hans förtrogna.

Jag tror att denna hemlighet i förbundet är en livlina som Gud kastar ut till varje kristen som håller på att gå ner sig i syndens träsk. Han ropar till alla sina barn som är bundna av begär, vanor eller starka fästen:

-Ta fasta på mitt förbund, det är din livlina som räddar dig från synden innan du sveps bort.

Jag säger det här så vänligt jag bara kan. Endast ett fåtal kristna omfamnar denna livlina. Man kan memorera alla underbara löften i Bibeln, göra teologiskt avancerade utläggningar och kartlägga alla löften i Bibeln från pärm till pärm. Men endast ett fåtal bestämmer sig för att ihärdigt söka Herren för att få en förståelse av det livgivande förbundet.” /D Wilkerson.

Är Du en sådan människa som söker Herren ihärdigt? Är du sådan att du vet vad du söker att få? Vet du vad Guds löften i Nya förbundet, till dig innebär?

* Han lovar oss:  !Ett nytt hjärta.  !Rättfärdig gudsfruktan. !Makt över synden. !Utplånande av synden i oss genom den helige Ande. !Viljan att lära känna Herren.*

Han lovar oss att plantera sin lag i våra hjärtan så att vi inte syndar mot honom. Gud förbinder sig också att ge oss undervisning genom den helige Ande, hindra oss från att falla, se till att vi går på hans vägar, se till att vi gör hans vilja och att vi håller ut till slutet. Allt detta genom den inneboende helige Ande./D W.

Hesekiel 36:25-27 ger oss ett av de mest underbara löftena i Nya Förbundet.

Var inte en sovande kristen, ge dig ut på nya underbara vägar med Herren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.