Känner du Guds vilja? del 3. Att vända om till 100 %. Kapitulera!

118 foto Maria januari

Att lyda Gud,  Guds vilja  del 3

När människan blir omvänd, d  v s bestämmer sig för att följa och LYDA Gud, då blir hennes sinne vänt till RÄTTFÄRDIGHETEN. *Huvudsaken är själva sinnet, vilket antingen är hängivet synden och dess tjänst eller tvärtom är intaget av Kristi kärlek, älskar Herrens bud, men avskyr och förbannar all synd* (Rosenius).

Men eftersom den gamla själviska viljan ännu inte är utplånad i den troende (se Kött), fastän den är korsfäst och alltså borde vara  maktlös i hans liv, har han alltjämt kamp med synden (se Helgelse). /Biblisk uppslagsbok

*

Maria: Den gamla själviska viljan är mycket stor hos en del människor och man VILL OFTA INTE korsfästa köttet på allvar, (100%). Man har kvar en rest som satan är mycket rädd att man skall ’mista’, d v s korsfästa för alltid-  därför känner den troende, som borde ha gjort upp med Gud nu – ,  ett ständigt dåligt samvete (förhoppningsvis!). Det är så svårt att sluta med olika ovanor och saker man säger, att man kanske inte ORKAR ta hand om denna svåra del, jag kallar också omvändelse för att KAPITULERA inför Gud! Tack Gud att jag fick kapitulera och vända om totalt- till dig!

Matt 3:11

Jag döper er i vatten till omvändelse, men den som kommer efter mig är starkare än jag. Jag är inte ens värd att ta av honom hans sandaler. Han skall döpa er i den helige Ande och i eld.

Jag har inte kommit för att kalla rättfärdiga till omvändelse utan syndare.”
Jag säger er: På samma sätt blir det glädje i himlen över en enda syndare som omvänder sig – inte över nittionio rättfärdiga som ingen omvändelse behöver.
och att omvändelse och syndernas förlåtelse skall predikas i hans namn för alla folk, med början i Jerusalem.
Honom har Gud med sin högra hand upphöjt som hövding och frälsare, för att ge omvändelse och syndernas förlåtelse åt Israel.
När de hörde detta, lugnade de sig och prisade Gud och sade: ”Så har Gud skänkt också åt hedningarna den omvändelse som ger liv.”
Församlingen utrustade dem för resan, och de for genom Fenicien och Samarien. Där berättade de om hedningarnas omvändelse, och det väckte stor glädje bland alla bröderna.
Eller föraktar du hans stora godhet, mildhet och tålamod och förstår inte att det är hans godhet som för dig till omvändelse?
Han skall i ödmjukhet tillrättavisa sina motståndare. Kanske ger Gud dem omvändelse, så att de kommer till insikt om sanningen
Låt oss därför lämna bakom oss de första grunderna i Kristi lära och föras till fullkomlighet. Låt oss inte på nytt lägga grunden med omvändelse från döda gärningar och tro på Gud,
men sedan avfallit, dem är det omöjligt att föra till ny omvändelse, eftersom de själva på nytt korsfäster Guds Son och öppet hånar honom.

name-graphics-maria-650578

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.