Att gråta äkta tårar /Lidande

  

Folk är ganska maktlösa idag eller hur? De rika snor åt sig så mycket de kan och människor lider i Sverige av dålig ekonomi och neddragningar i vård och annat. Det är ju verkligen dags att protestera, men vem vill lyssna?

 De rika blir rikare och de fattiga fattigare. *En härskare som inte bryr sig om Gud är lika farlig som ett lejon eller en björn som går till anfall. Foket är maktlöst.* Ordspr 28:15.

 Detta bibelord stämmer väl ganska bra…Det ser illa ut i värden idag. Den sjuke har det verkligen besvärligt, eftersom den i många stycken anses frisk, och den som inte kan jobba för sin försörjning har det inte lätt. Den anses ju i många fall frisk… Ja det går utför med detta landet. Om alla befattningshavare och människor i regeringsställning skulle leva ett vanligt “Svenssons-liv” skulle de kanske förstå svårigheterna och arbeta för ett annat slags samhälle.

Om vi läser bibeln och förstår den och Gudsordet så kan vi se vad Gud varnar för. Men människor stänger sina hjärtan och vill varken se eller höra. Det är ju uppenbart något som är fel. Solen skiner och allt ser bra ut på ytan, men det gör ont i människors inren.

Eftersom Gud är rättfärdig kommer den som följer honom att behandla sina medmänniskor rättfärdigt. Rätt och rättvisa utgår från omtanken om andra människor. Den som tror på Gud kan inte vända sig bort från mänskligt lidande – det gör inte Gud. Och den troende ska naturligtvis inte bidra till problemet genom att handla själviskt i affärssammanhang eller fatta godtyckliga beslut. En människa ska vara mer angelägen om rättfärdighet än personlig framgång.

*Och ondskans makt ej skada kan En själ som blodköpt är. Frimodig är jag, fruktar ej, Ty Jesus är mig när* /Göte Strandsjö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.