Att gråta äkta tårar. /Får ej vittna…

Afghanistan är ett av världens fattigaste länder.

Av de 23 miljoner innevånarna är kanske 0,3 procent kristna. 84 procent är sunnimuslimer och 15 procent shiamuslimer.Talibanerna har infört en stark islamisering av landet.

Att vittna öppet om kristen tro är förbjudet. Att lämna islam kan betyda döden. Men Talibanerna diskriminerar även Shi´a-muslimer och utövar våld mot afghaner som inte på etttillräckligt bra sätt följer deras tolkningar av Sharia-lagennär det gäller klädesdräkt och tillbedjan. 8 januari 2001 tillkännagav talibanledaren Mullah Mohammed Omar att alla afghaner som går över till kristendomen eller judendomen kommer att avrättas.

Eftersom alla förväntas vara muslimer så gäller detta hotet också alla kristna som lever i hemlighet i Afghanistan. Se mer om Afghanistan här.

Fem afghanska män, som alla hade konverterat till kristendomen,har i olika händelser blivit dräpta nära gränsen i östra delen  av landet sommaren 2004. Alla fem blev knivhuggna till döds eller  ihjälslagna av taliban-anhängare som anklagade dem för att ha lämnat islam och spridit kristendomen i sin omgivning. Den förste som blev dräpt var Mullah Assad Ullah. Hans strupe blev knivskuren  av en grupp talibaner för att han enligt uppgift var involverad i omvändelser av muslimer till kristen tro. Den 7 augusti blev mordet på Naveed ul-Rehman bekräftat. Hans döda kropp blev funnen utanför hans bil ett stycke från marknadsplatsen där Ullah blev dräpt.

Ingenting rapporterades stulet från hans bil. Inga spår finns som  kan avslöja mördarna. Under juli månad blev tre afghanska kristna mördade i händelser som ägde rum 15, 23 och 28 juli. Alla efterlämnade hustrur och fyra av de dräpta hade också flera barn.

Åtminstone 33 utländska hjälparbetare har dödats av talibanerna de senaste 18 månaderna. (Compass Direct 040910)

Polis i Afghanistan har gripit en man som anklagas för att ha  övergått från islam till kristendomen. Om han vägrar att återgå  till islam kan han drabbas av en dödsdom. Expressen 060319.

Domstol avgör afghansk kristens öde. Afghanistans regering säger att  det är domstolens sak att avgöra en afghansk kristens öde. Flera västländer har uttryckt sin oro för att mannen ska dömas till dödenför att ha avfallit från islam. Dagens Nyheter 060322./ Detta skrevs 2006 men i år 2008 har vi hört o sett ännu fler som blivit drastiskt avrättade….. Läs o häpna…  Hämtat från http://www.tidenstecken.se

 

2 thoughts on “Att gråta äkta tårar. /Får ej vittna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.