Att bli frälst/KAOS eller korset

ist2_2701041_love_bible_scripture2.jpg Tomhet, smärta, skuld, sjukdom, död.Leva sitt eget liv. Leva utan Gud. Destruktivitet på många områden.

Ja i allt detta kan man hamna, och många gör det av den andledningen att de förnekar Gud och hans kraft.

Människor säger: “Jag har min egen religion, och min egen uppfattning, och den räcker för mig.” Kanske känner du igen dig, du som läser nu. Men inget kan vara mer fel än den uppfattningen och “tron/icketro”. Varför säger jag då att frälsningen är den enda vägen att gå för en människa? Varför trycka så hårt och envetet på det?

 Dels säger jag det för att jag vet av egen erfarenhet att det är så, och dels för att miljontals andra människor också har funnit att det är så.Människan är ju trefaldigt sammansatt: Ande, själ och kropp. Vår ande är det innersta i oss. Det är denna del som har förmåga att förstå och ha relation med Gud. Tro, som skapar gemenskap med Gud, kommer alltid från vår “ande.”

Själen är vårt känsloliv, våra tankar, vår vilja och vår intelligens. Som människor är vi unika och inte lika djuren. Vi, som människor, kan väckas till liv genom Kristus, i Kristus.

Frälsningen är inte till för en särskild eller utvald grupp av människor. Den är till för ALLA människor. Jesus Kristus dog för var och en av oss, och det är märkligt då att tänka på att inte alla vet om det eller kan ta emot den sanningen.

INGEN människa är rättfärdig eller syndfri eller har förmåga att leva felfritt- Hela världen står med skuld inför Gud.Men de GODA nyheterna är ju att Jesus lever idag, tack vare uppståndelsen, och han vill frälsa ALLA människor. Läs mer om frälsning här på denna sida under kategorin Att bli frälst- på sidan i höger spalt.

Mer i detta ämne kommer…..  och: 1 Mos kap 3, Rom 5:12; Rom 3:23; Rom 3:10; Första Mos 3:1; Ef 2:5-8

Tack Herre för att du visade mig korset / KAOS eller Korset?Vill man leva i Kaos, eller vill man vara vid Korset?

Ja den frågan måste man ställa sig, för vid Korset får man hjälp med allt i livet.

Vill man leva i upphöjdhet, själviskhet, njutfylldhet, och aldrig känna på livets svårigheter?

Om så är fallet så hamnar man i Kaos då svårigheter kommer.

Och

Då är man mer eller mindre tvungen att försöka ta sig till Korset, och gå den vägen i ödmjukhet.

Enkelheten vid korset, den finns, och svårigheten att hitta dit, ja där var jag en gång.

Vid korsets fot och i Jesu blod fick jag förlåtelse för min otro och läkedom till min själ.

Nu spelar det inte längre någon roll vilka svårigheter som kommer, jag har ju JESUS. Han strider för mig med sitt blod, och till honom lämnar jag sådant som inte jag klarar av…

*Maria*

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.