Att berätta om Satan

Är du slav under Satan? Satan är en motståndare till Kristus, och de flesta följer inte Jesus Kristus, utan de följer onda andemakter. Och det är så illa att de inte vet om detta. De flesta människor vet att det ser illa ut för världen; I Världen, och att det begås många mord, illdåd, korruption, och annat hemskt. Men vad de inte tycks veta det är att det är Satan som styr denna världen.

Vad de kanske inte heller vet är att Jesus skall göra upp med Satan en gång för alla, när den tiden kommer. Då blir det lugnt. Det står i Efesierbrevet 2:2 såhär:

*En gång var ni under Guds förbannelse, för evigt dömda för era synder. Ni följde med strömmen och var som alla andra. Ni var fulla av synd och anpassade er till tidsandan och den andemakt som verkar bland de människor som lever i uppror mot Gud. Förut var vi allesammans likadana som de. Våra liv avspeglade den ondska som härskade i oss, och vi gjorde allt ont som våra drifter eller våra onda tankar ledde oss in i. Det började dåligt för oss, föddda som vi var med en ond natur, och vi var drabbade av Guds vrede precis som alla andra. Men hos Gud finns mycket barmhärtighet! han äslakde oss med en sådan kärlek att trots att vi var andligen döda och dömda av våra synder, gav han oss livet tillbaka, när han lät Kristus uppstå från döden.*

Förklaringen till dessa bibelverser lyder: *Det faktum att vi alla, utan undantag, syndar visar att människans natur i grunden är syndig. Betyder det att det inte finns några “goda” människor utanför de troendes gemenskap? Naturligtvis inte- många gör gott mot sina medmänniskor, oberoende av tro. Det finns många moraliska, trevliga och laglydiga människor. Jämförde vi dem med kriminella skulle vi i högsta grad kalla dem goda. Men enligt Guds måttstock är ingen enda människa god. Bara genom att leva i gemenskap med Kristus kan vi bli goda i Guds ögon.* Handbok för livet/Bibeln.

Jaha kanske du tänker, hon dömer. Nej det gör jag inte, det är det Gud som gör. Vad jag vill visa på är att alla människor sedan Adams tid är födda syndare, men att vi genom Kristus försoningsverk kan få en annan natur.

 Vi behöver alltså inte leva under syndens makt. Straffet för synden är avtjänat och syndens makt över oss är bruten genom Jesu verk på korset. Paulus har redan konstaterat att vi genom tron på honom (JESUS), är frikända, förklarade “icke skyldiga” inför Gud (Rom 3:21-22). I och med att vi är frälsta så är vi friköpta, men det skall ändå sägas att den frälste kan fortfarande hamna i svårigheter där lockelser drar och pockar. Det får vi stå emot och välja att leva för Kristus. (Gal 2:20)

http://www.godtube.com/view_video.php?viewkey=99c0c74e494d31253aae  RUN TO JESUS!

http://www.godtube.com/view_video.php?viewkey=d5111d9dd0ccc9b90e41  GIVE ME JESUS!

Idag är frälsningens dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.