Att berätta om Sakarja

bibeln.jpg

Sakarja föddes i Babylon under Israels folks fångenskap där och kom redan som ung till Jerusalem år 538 f Kr.

Den persiske kungen Kores, som hade besegrat Babylon året före, hade beslutat att alla landsförvisade fick återvända till sina egna länder. Sakarja och Haggai var bland de första att återvända till hemlandet. Prästen och profeten Sakarja   började sitt uppdrag samtidigt som profeten Haggai ((520-518 f Kr).

Han frambar sin första profetia två månader efter det att Haggai hade börjat profetera. I likhet med Haggai uppmanade Sakarja  folket att fortsätta arbetet med att återuppbygga templet, som nu hade stått stilla under nästan 15 år.

Sakarja fick kämpa mot folkets andliga likgiltighet, deras uppgivenhet över fiendernas förtryck och deras besvikelse över att arbetet med grunden till det nya templet inte hade kommit längre. Det kan vara lika förödande i vår tid att försumma det andliga livet och att inte sätta tjänsten för Gud först av allt.

När du läser Sakarjas bok kan du få inspireras av hans liv i lydnad och efterföljelse.  Ta inte avstånd från Gud se upp för falska lärare… Anförtro dig till Gud, var trogen mot hans ord. Var ett gott föredöme för din nästa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.