Att berätta om Sakarja/ Sakarja bok

jdfm01s1.gif

Sakarja bok hade som syfte att ge Guds folk hopp för framtiden genom att berätta om befrielsen genom Messias. Sakarja uppmanade folket att sluta synda och koncentrera sitt intresse och sina krafter på att bygga upp templet. Hans profetiska syner visar hur Israels fiender straffas, att välsignelser ska komma över Jerusalem och att Guds folk måste avhålla sig från hyckleri, ytlighet och synd.

Genom sina syner fömedlar Sakarja hopp till folket. Det är viktigt också för oss som lever idag att ta till oss hans uppmaning att vara rena medan vi väntar på att Jesus ska komma.

Samtidigt med budskapet om hopp och uppmuntran gör Sakarja det klart för dem som lyssnar att Messias rike inte kommer omedelbart efter det att templet återuppbyggts. Israels fiender ska falla och Messias ska komma, men innan alla välsignelser kommer väntar stora svårigheter. På samma sätt kan vi idag ställas inför mycket av sorg och besvikelse inna vi får se Messias återkomst och hans eviga rike.

Tittar vi på hur folk levde då och hur de lever nu så ser vi likheter… Ytlighet, penningkärlek, orenhet, hyckleri, lögn…. I alla tider har det varit svårt för människan, och det är svårt NU. Det är svårt att se att det går neråt och inte uppåt. ………….. När Jesus kommer tillbaka………….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.