Jesu Uppståndelse

 

 

Halleluja! Korset är tomt, graven är tom!

Han lever för att ge oss frälsningens gåva!

Maria från Magdala mötte inte den uppstånde Kristus förrän efter upptäckten av den tomma graven. Hon blev överlycklig och lydde villigt Jesu order att leta rätt på lärjungarna och berätta vad som hänt. Vi kan inte möta Kristus på allvar förrän vi har upptäckt att graven är tom och att han faktiskt lever. Fyller den uptäckten oss med en glädje som får oss att berätta den för andra? JA, så är det för den som upptäckt att korset och graven gapar tomma.

Han talade till dem och sade: *Som Fadern har sänt mig, så sänder jag också er. Sedan andades han på dem sa till dem: *Ta emot den helige Ande. Om ni förlåter någons synder så är de förlåtna, men om ni vägrar att förlåta dem så blir de inte förlåtna.*

Guds andedräkt är liv. När Gud skapade människan fick hon inte liv förrän han “andades” liv i henne. (1 Mos 2:7) Det var första gången Gud andades på människan. Hon blev inte likt något annat i hans skapelse. Nu andades Gud, genom Jesus, på människan ytterligare en gång. Resultatet belv en inandning av evigt liv. Med Guds andedräkt kom kraften att uträtta Guds vilja här på jorden.

Det  enda vi behöver göra för att förståth_b65d.jpg Jesu liv och uppdrag bättre är att studera evangelierna. Johannes berättar att han bara återgett en bråkdel av allt det Jesus gjorde under sin tid här på jorden. Men det är fullt tillräckligt för att vi ska kunna tro att Jesus är Kristus, Guds Son, som kan ge oss evigt liv.

Jesus lever!

jesus_wonderfulfrontalpicofhiswholeperson.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.