Att berätta om godhet /Gud är god och- människan?

 

Det finns människor som kallar sig för goda och verkligen tror på att de är det. Det finns människor som söker att vara goda men inte vet hur de ska bära sig åt för att vara alla till lags. Och det finns de som verkligen är så suveränt fantastiska och underbara- hur blev de sådana?

Det finns också de som aldrig brukar reflektera över om de är goda, de bara antar det och kör på i sitt eget race och förstörelse är i deras kölvatten.
Hur blir man en god människa? Föds man god?
Jag tycker mig ha märkt att somliga människor är mycket elaka och andra är mycket goda. Jag tror man får lära sig att bli god, jag tror man blir en bra och god människa då Jesus får träda in i ens liv och forma om, och han får diktera vägen i ens liv.Och: VAD talar våra munnar?

GUD ÄR GOD, här finns ingen jämförelse med en vanlig människa.

Psa 23:6  Godhet allenast och nåd skola följa mig i alla mina livsdagar, och jag skall åter få bo i HERRENS hus, evinnerligen.

Psa 31:19  (31:20) Huru stor är icke din godhet, den du förvarar åt dem som frukta dig, och den du bevisar inför människors barn mot dem som taga sin tillflykt till dig!

Psa 68:10  (68:11) Din skara fick bo däri; genom din godhet beredde du det åt de betryckta, o Gud.

Psa 85:10  (85:11) Godhet och trofasthet skola där mötas, rättfärdighet och frid kyssas;

Psa 145:7  Man skall utbreda ryktet om din stora godhet och jubla över din rättfärdighet.

Pro 3:3  Låt godhet och sanning ej vika ifrån dig; bind dem omkring din hals, skriv dem på ditt hjärtas tavla;

Mat 12:35  En god människa bär ur sitt goda förråd fram vad gott är, och en ond människa bär ur sitt onda förråd fram vad ont är.

Mat 13:8  Men somt föll i god jord, och det gav frukt, dels hundrafalt, dels sextiofalt, dels trettiofalt.

Luk 6:45  En god människa bär ur sitt hjärtas goda förråd fram vad gott är, och en ond människa bär ur sitt onda förråd fram vad ont är; ty vad hennes hjärta är fullt av, det talar hennes mun. –

Luk 18:19  Jesus sade till honom: “Varför kallar du mig god? Ingen är god utom Gud allena.

Php 1:15  Somliga finnas väl ock, som av avund och trätlystnad predika Kristus, men det finnes också andra som göra det av god vilja. 

/Maria

2 thoughts on “Att berätta om godhet /Gud är god och- människan?

  1. Hej Marguerite och tack för dina ord. Jesus förvandlar människor, sannerligen. Han vet vad alla människor behöver och han gör nytt.
    Så att vi kan bära god frukt, ja, det är meningen att väcka andra. Vi får tacka och glädjas. Gud välsigne dig och din familj.
    Kram f Maria!

  2. Ja,av frukten ska vi känna trädet,och vad hjärtat är fullt av talar munnen!!! Det är när Jesus kommer in i en människas liv,byter ut stenhjärtat mot ett formbart hjärta av kött och blod,som man blir en god människa,som bär god frukt!!! Tack för inlägget,Maria!!! Herren är med och över dig,med Sin underbara Nåd och Frid,som övergår allt mänskligt förstånd!!! Kramar!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.