Videos: Är DU bekymmersfri?Nej? Låt Gud lösa dina bekymmer och göra dig fri.

388foto Maria

Är vi alla  bekymmerslösa? Nej. Alla har vi pågående eller annalkande bekymmer eller nyss lösta bekymmer. De bästa bekymren är då vi fått Guds lösning på dem. Jag vill uppmuntra dig med att visa en text här nedan som berättar att Gud säger att det finns en GRÄNS för Allt lidande. Bibeln berättar verkligen om detta! Bibelns folk hade också grymma bekymmer, besvär och elände, men Gud är ju Gud och den som litar på Gud han har all anledning att se framåt.

*

Om jag förr har plågat dig, så skall jag nu ej göra det mer.” Nahum 1:12

DET finns en gräns för allt lidande. Det är från Gud det kommer, det är också Han, som avlägsnar det. Suckar du sörjande: “När, skall detta taga en ände?” Bida stilla och uthärda Herrens vilja, till dess Han kommer. Vår Fader upphör med agan då Hans plan därmed är förverkligad. – Om nöden är till för att pröva oss, på det att Gud genom våra kristliga dygder må bli förhärligad, skall den upphöra, då Herren lärt oss frambära vittnesbörd till Hans pris. Vi vilja ej bli befriade ur nöden, förrän Gud genom oss fått all den ära, som vi kunna giva Honom. Var blott stilla! Vem vet huru snart dessa vreda böljor skola förbytas i ett hav av glas? – Då den långa vedermödans tid är över, hänges slagan upp och vetet vilar i ladan.

Vi kunna inom kort bli just så lyckliga som vi nu äro bedrövade. Det är en ringa sak för Gud att förvandla natten till dag. Han som sänder molnen kan lika lätt skingra dem. Låt oss vara vid gott mod. Det blir bättre längre fram. Med detta för ögonen, låt oss sjunga halleluja! – C H. Spurgeon.

*

Låt oss sjunga hallelujah i våra hjärtan! Se framåt, alla ni som känner er nedslagna, ni måste prövas innan ni kan användas av Herren.

Herre, faÌŠr jeg komme med min sak

 Jeg vil høre Ditt ord

2 thoughts on “Videos: Är DU bekymmersfri?Nej? Låt Gud lösa dina bekymmer och göra dig fri.

 1. Hej Lennart. Tack. Ja jag tycker det är bra att försöka förklara hur man upplever och hur man kan se på det lidande som gör så ont i människor. Eftersom jag varit med om mycket så ser jag Guds hand i allt genom livet och vet att det finns ett slut på lidandet. Det finns välsignelser också mitt i allt det svåra, för hur skulle det annars gått? Jag vill få människor att tänka litet “vidare”, större än bara tårar och ilska. Man kan må ‘bra’ i lidande också.Om man är en troende så har man mer förståelse , hoppas jag, att Gud kan visa vägar man inte vill gå! Gud visar oss alltid vägen och manar oss att gå rätt. /Maria

 2. Hej!

  Jättebra liten reflektion om lidande.
  Jag tycker om den meningen;

  “Det är från Gud det kommer”

  precis!
  och det är just den förmånen vi har
  till skillnad från ofrälsta (kanske)
  att vi kan se att Gud har en mening med lidandet
  Underbart!

  mvh Lennart.S

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.