Apostlagärningarna/Apg 10:42/Matt 28/Ingen kyrka..

 

I Apostlagärningarna berättar Petrus, en judisk  fiskare, om att man får frid med Gud genom Jesus. Det är de goda nyheterna, och dessa nyheter borde ju alla vilja ha. Petrus skriver här om hur  apostlarna var vittnen till allt som Jesus gjorde, hur kan man då säga att  bibeln är en lögn?

Petrus och  övriga apostlar åt och drack med Jesus sedan han hade uppstått, och det är sannerligen ingen lögn.  Jesus visade sig alltså för  vissa personer (d v s 500 st.).  Jesus  skickade sedan iväg apostlarna för att predika de goda nyheterna överallt….och jag hoppas man tar emot de goda nyheterna redan idag, nu-  Jesus lever.

*

Act 10:42Och han bjöd oss predika för folket och betyga att han är den som av Gud har blivit bestämd till att vara domare över levande och döda.

Läs också gärna  Matt 28:19; ( Missionsbefallningen), och 2 Kor 5:10 som lyder:

2Co 5:10Ty vi måste alla, sådana vi äro, träda fram inför Kristi domstol, för att var och en skall få igen sitt jordelivs gärningar, alltefter som han har handlat, vare sig han har gjort gott eller ont.

Låt Guds ords sanning komma många till del!  Jag hoppas att de ofrälsta ungdomarna ser och läser detta och de frälsta ungdomarna som vistas i många av de falska kyrkorna med falska lärare.

https://gospel.jesuslever.eu/?cat=120 Här läser du om att man samlas i hemmen och ber:

det behövs ingen kyrka.Likaså som det var på den tiden: husförsamlingar, inga ståtliga kyrkor. Motsättningar kom mellan grupperna de kristna judarna och den övriga  judiska gemenskapen, det fanns de som gick till templet och de som gick till synagogorna för gudstjänst och undervisning i Guds ord. De som trodde på Jesus som Messias måste därför mötas i hemmen för brödbrytelse, bön, och undervisning om Jesus. Mot slutet av det första århundradet blev många av de på Jesus troende judarna utstötta från synagogorna./ Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.