Apostlagärningarna /Kap 13/Berätta om korset

 

Apostlagärningarnas historia är inte färdigskriven, vi lever mitt i den tiden. Det finns fortfarande missionsuppdrag att fylla, här i vårt eget land, Sverige. Paulus och Barnabas försökte inte hålla sig borta från synagogorna och predikandet där, utan de ville visa judarna att alla de skrifter de så ivrigt studerade pekade på JESUS.

I Budskapet till judarna i synagogan i Antiochia inleder Paulus med att lyfta fram Guds förbund med Israel. Han börjar där han vet att de alla är överens eftersom alla judar var stolta över att vara Guds utvalda folk. Så fortsätter han med att förklara hur evangeliet om Jesus uppfyller förbundet, men då blir det genast svårare för många judar att samtycka.

Apg 13:38-41: “Bröder, lyssna! I denne man, Jesus, finns förlåtelse för era synder. Alla som tror på honom blir fria från alla skuld och förklarade rättfärdiga, något som den judiska lagen aldrig kunnat göra. Men tänk er för! Låt inte profeternas ord bli verklighet hos er, för de sa: Se här, ni som förnekar sanningen. Ge akt på er likgiltighet och var dödsförskräckta. Jag ska göra något under er tid, någonting som ni inte kommer att tro när ni hör det berättas.”

De judiska ledarna går emot Paulus och Barnabas med teologiska argument, men vet att det egentliga skälet var AVUNDSJUKA (5:17) Det kan vara svårt att glädja sig med den som lyckats där man själv har misslyckats eller med den som når den position man själv strävat efter.

Så är det i dag också, precis som på apostlarnas tid. Varför har vi så mycket oro i församlingarna och varför sitter människor fängslade och kommer inte ut därifrån? BRIST på undervisning. Det finns så mycket avundsjuka och när evangelium predikas på rätt sätt och alltså lyfter fram Korset och Jesu död och uppståndelse, då backar man, vill inte höra…

I stället för att lyssna till sanningen driver man bort dem som kommer med den. Så är det ofta då man kommer med sanningar, så är det idag med, men hellre tar man emot alla andra slags villolärar som new age och liknande galenskaper.  

 Tillbaka till den apostoliska tiden!  /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.