Aposteln Paulus / Råd

 amazinglove-jesus-1.gif

Sådan som Aposteln Paulus var, det skulle jag önska att människor vore idag. Bland församlingsledare och annat kristet folk behövs auktoritet, kunskap, mildhet, ömhet, kärlek…och mer.

Paulus hade fattat allt det här med frälsningens gåva och hur man arbetar för väckelse och för att fler människor skulle utbildas till att föra ut ordet.  Paulus ger råd genom alla sina brev, och tänk dig då hur det var då han levde,  när han gjorde sina missionsresor och var i fara och i fängelse. Han gav aldrig upp!

Han ger råd till de mer  andligt mogna ledarna och ber dem ha omsorg om dem som inte är så starka i tron. Och han ger dem  som är svagare i tron andra råd.

*Råd till den starke: Var inte stolt över den mognad du själv uppnått. Skryt inte med din frihet, utan visa kärlek så du inte blir orsak till en svagare troendes fall.

*Den svage: Om du inte upplever samma frihet på vissa områden som en del andra så avvakta och be Gud om vishet, men tvinga ingen att anpassa sig till dina krav. Du lägger bara hinder i vägen för andra kristna genom att tvinga dem att uppträda efter din övertygelse. Se till att den stämmer med vad Guds ord säger och inte bara med vad du själv tycker.

*Pastorer och ledare: undervisa om vad Guds ord säger, hjälp de troende att förstå vad som är rätt och fel i Guds ögon och hjälp dem inse att det går att leva i enhet trots olika uppfattningar. Tillåt inte att någon fråga utvecklas till ett sådant propblem att den inte går att kontrollera och orsakar splittring och oenighet. /Handbok för Livet

Just nu är det så mycket tal om ekumenik och att man skall vara samlade, alla trossamfund, man blandar pingstvänner, katoliker, och en hel del andra samfund och skall ha in alla i kyrkorna för gemensam bön m m.  Skall man på en frikyrko (Pingst)gudstjänst ropa på Maria, Jesu Moder? Sådant förekommer och jag anser inte det är rätt.Jag tror inte på det. De enda som inte får vara med där är väl Jehovas Vittnen och Adventisterna…eller? Eftersom många har en annan uppfattning om tro eller har lärt sig annorlunda och inte läser bibeln som den kristne troende, så anser inte jag det vara bra. 

Evangeliet  skall predikas och vi borde vara drivna av en längtan att göra det Guds ord säger och vara sådana mot våra medmänniskor som Gud vill. Inte alla är det, och då kan det lätt bli fel. Att föra människor fram till frälsning borde ju vara vår innersta önskan, men så är det inte alltid. Det finns massor av pastorer som vill upphöja sig själva och sina predikningar och inte upphöjer Guds ord och Jesus, Mästaren. Det ligger mycket prestige i deras uppförande och det handlar väldigt mycket om pengar i kyrkorna idag. … Det finns många storkäftade predikanter idag… LÅT GUDS ANDE LEDA! , då blir kyrkorna välsignade. Hade  Paulus levt idag och också Levi Pethrus..då hade de gått i taket av sorg.

”Ge oss mod att tro och tjäna vad priset än blir. Ge nåd åt förföljda och trängda och låt ditt rike komma.” /B Karlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.