Aposteln Paulus

paulus.jpg

Aposteln Paulus anförtroddes ett evangelium. Han var lärare och apostel. Han sade: “Och detta evangelium har jag blivit satt att tjäna i kraft av den gåva och nåd som Gud har gett mig genom sin mäktiga kraft.” /Ef 3:7

Han ville verkligen tjäna Gud, och han gjorde det! Han säger att han är tvingad att predika, och det sade han ju helt rätt i. För Gud gav honom detta. Paulus säger vidare:

Ty om jag predikar evangelium har jag inget att berömma mig av, eftersom jag är tvingad till det. Ve mig om jag inte predikar evangelium! Om jag gjorde det frivilligt, hade jag ju lön. Men om jag gör det därför att jag är tvungen, så är jag betrodd med uppgiften som förvaltare. (1 Kor 9:16-17)

Paulus var trogen den gåva som Gud gav honom, och det är så man bör tjäna Gud.  Vi har ett ansvar och vi har en Gud som ger oss uppgifter, och inga uppgifter är för svåra, eftersom Gud inte ger oss det vi inte kan klara av. Halleluja, han ger oss det som är perfekt för oss, och hjälper oss att klara av det…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.