Andliga gåvor

Bibeln

Bibeln är den bästa boken, det är Guds ord till oss.

Vi har olika gåvor alltefter den nåd som vi har fått. Den som har profetians gåva skall profetera i överensstämmelse med tron. Den som har gåvan att tjäna skall tjäna i sin uppgift. Den som undervisar skall undervisa i läran. Den som förmanar skall göra det i den uppgiften. Den som delar ut gåvor skall göra det utan baktankar. Den som leder församlingen skall vara nitisk, och den som utövar barmhärtighet skall göra det med glatt hjärta. 
(Rom 12:6-8)

Den ene får av Anden ord av vishet, den andre ord av kunskap genom samme Ande. En får tro genom samme Ande, en får gåvor att bota sjuka genom samme Ande, en annan att utföra kraftgärningar. En får gåvan att profetera, en annan att skilja mellan andar. En får gåvan att tala olika slags tungomål, en annan att uttyda tungomål. Men allt detta verkar en och samme Ande, som efter sin vilja fördelar sina gåvor åt var och en. 
(1 Kor 12:8-11)

Sträva ivrigt efter kärleken, men sök också vinna de andliga gåvorna, framför allt profetians gåva. Den som talar tungomål talar inte till människor utan till Gud. Ingen förstår honom, när han i sin ande talar hemligheter. Men den som profeterar talar till människor och ger dem uppbyggelse, uppmuntran och tröst. 
(1 Kor 14:1-3)

Och han gav några till apostlar, andra till profeter, andra till evangelister och andra till herdar och lärare. 
(Ef 4:11)

Tjäna varandra, var och en med den nådegåva han har fått, som goda förvaltare av Guds mångfaldiga nåd. Om någon talar skall han tala i enlighet med Guds ord. Har någon en tjänst skall han tjäna efter den kraft Gud ger, så att Gud i allt blir ärad genom Jesus Kristus. Hans är äran och makten i evigheternas evigheter, amen. 
(1 Petr 4:10-11)

Om man tillåter Gud att göra som han vill så formar han oss efter SIN vilja, INTE vår.

2 thoughts on “Andliga gåvor

  1. Hej! Tack för dina ord här, det är alltid roligt med att du kommenterar. Ja på Jesu tid var det verkligen äkta vara och det skedde saker som inte så ofta sker idag. De videos man får se idag är megakyrkor där man raglar o skrattar o ligger på golvet med satan i sitt sinne. Vad är det äkta som Jesus ger?? Finns det? Men var?? Vi behöver få uppfyllas av hans kraft idag! Vi borde få predika det glada budskapet utan att man går på oss och slår oss både med ord och slag. Det är inte så acceptabelt att stå i gathörnen o predika eller på andra ställen med folk….Man är avskydd och värre kommer det att bli. Herrens ord är kraft och profeterna, de riktiga o sända av Gud, finns de?? Var?? Liv. Att söka Jesus, att söka herrens ansikte, att stanna i ordet, Ordet som han gett oss att fullborda bland människorna. Men människor blir ju hindrade av så många falska profeter och i de s k kyrkorna finns ekumeniken som bromskloss och förvillelse och pastorerna som hindrar profetiorna p g a rädsla o annat. Jo jo… 2019… hmm Jesus kommer snart. Låt oss få vara Guds barn! Vi behövs bland dem som går fel väg! Guds välsignelse till dig. /Maria

  2. Hoppas verkligen Gud skall fylla Kristna med sin rika Kraft. Inte bara Orden, Jesus sände verkligen ut sina Apostlar, och de var väl tagna själv, vilken Kraft de verkade när de kom tillbaka till Jesus. Liksom de där 70 Lärjungarna han sände ut, de var lika tagna och glada, och berätta när de kom till Jesus. Så, skall de väl vara idag också, att Gud sänder ut sina Lärjungar, för att verka, och efter det här Livet så får de se ju Gud ansikte mot ansikte, precis som de 70 glada Lärjungarna som kom till Jesus när han sände ut dem Helade människor drev ut Demoner, Predika Glada Budskapet, mitt på blanka dagen, bland icke troende och troende människor. Det gick inte ta miste. GUDs Kraft hade verkat. “Så jag önskar Gud sände ut människor idag, rustade och Omgivna av Gud o Guds Kraft.” Visserligen kan vi be, som Jesus sa Arbetarna är få. Ja, tänker Guds Kraft är så mycket mer och större än suggestioner och Övertalning. Paulus gick också till en Församling, han skulle inte prova Orden, utan Kraften där. Han gick på direkt, och sökte vad för Kraft det fanns där. “Hm” nu blev jag lite långrandig i kommentarsfältet fältet, hoppas du har det någorlunda, men mycket viktigt stycke du tar upp,”Det Verkar ju själva Hjärtat, i den Kristnes sökande o Liv. att Söka Gåvorna Ovan. Guds Välsignelse över dig. Hls.lTommy.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.