Andens gåvor / Blås liv…

flower51.gif

”Därför påminner jag dig om att du ska blåsa liv i den nådegåva från Gud som finns hos dig sedan jag lade mina händer på dig. (2 Tim 1:6)(NT-81)

Det finns ett grekiskt ord för ”blåsa liv i” . Det är anazopureo som betyder ”att tända på nytt eller hålla i full låga”. Paulus uppmuntrade Timoteus att blåsa liv i sin gåva, och han uppmuntrar oss kristna genom detta bibelord att blåsa liv i de gåvor vi fått.

Den måste hållas brinnande för att kunna fungera så som Gud har tänkt. Om inte gåvan är i funktion kan vi inte verka så som Gud vill. Fienden vill att du skall känna mindervärde och fruktan och att du inte skall komma in i det som Gud planerat för dig.

Du kanske vet vad du har för gåvor och vad tjänst du står inför, då är det viktigt att du bryter med allt som kan få dig att backa, bli försagd eller känna modlöshet. Många i Bibelns berättelser har gjort stora ting och lika många har fått modet nedtrampat och kraften att dämpas.

Elia var en sådan man som skrämde många på flykten men sprang och gömde sig för Isebel, och hans tjänst för nationen undertrycktes. När vi blir rädda och tappar modet är det lätt att tappa sin auktoritet….
Så håll din låga brinnande, blås liv i det du vet att du har, och du får se stora saker hända.

4 thoughts on “Andens gåvor / Blås liv…

 1. hej mirran! TACK så hjärtligt för din kommentar! Ja gåvor är något vi blivit lovade och jag skall skriva om detta! Mail till dig kommer mirran! Kram fr Maria

 2. hej! vilken underbar sida du har! en av de bästa jag sett! nu vill jag frå¨ga dig, ang texten, hur vet man vilken gåva man har? jag är frimodig, jag tror inget binder eller hindrar mig…jag vet bara inte vilken gåva jag har??? jag har bett över det… antingen fattar jag dåligt eller så hör jag dåligt….
  kanske du håller en liten predikan om detta med? guds fulla välsignelser…

 3. Hej Micke.Tack för din hälsning. Ja vi bör blåsa liv i det som Gud gett oss och inte tveka att storma fram med kraft.Gå i kraft av den helige Ande. Det är ju det Han vill. Jag önskar dig en underbar dag, nu och alltid.Var välsignad./TILLÄGG: Tack och lov har jag inget med U Ekman att göra, jag är inte med i några sådana sammanhang.Jag hoppas också att jag inte låter karismatisk!!!
  Mvh Maria

 4. Detta talade så starkt till mig i detta nu, hörde ulf Ekman igår som sa ungefär samma sak.

  Att inte känna fruktan utan går in för det gud har i beredskap åt mig.

  Ingen oro, bara gå med gud ut i öknen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.