Andens frukt. Att älska Gud och människor. Galaterbrevet

Herren-300x39

Andens frukt. Det är intressant att se vad som menas med det och därför skriver jag en liten förklaring här, kanske någon vill veta det just nu…

Galaterbrevet 5:22—26 berättar om detta: 22 
Andens frukt däremot är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet,
23 trohet, mildhet och självbehärskning. Sådant är lagen inte emot. 24 De som tillhör Kristus Jesus har korsfäst sitt kött med dess lidelser och begär. 25 Om vi har liv genom Anden, låt oss då även följa Anden. 26 Låt oss inte söka tom ära, inte utmana varandra och inte avundas varandra.

Anden frambringar karaktärsdrag, inte goda gärningar. Andens frukt kan inte göras och vi kan inte tillägna oss den genom egen ansträngning. Om vi vill utveckla Andens frukt i våra liv måste vi påminna oss om att alla dessa karaktärsdrag finns hos Kristus. Bästa sättet att odla dem är att leva i gemenskap med Kristus (se Joh 15:4-5). Vi måste känna honom, älska honom, tänka på honom och ha honom till föredöme. Resultatet kommer att bli att vi fullföljer lagens syfte- att älska Gud och människor. Vilka av dessa karaktärsdrag är det som mest behöver utvecklas hos dig?

 

180foto Maria

NamnlösMaria2

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.