Äkta tro som bär eller själviskhet? Lidande eller ett bekvämt liv? TRO?

 

117

Själviskhet eller äkta tro som  bär? Lidande eller ett bekvämt liv?

De frågorna behandlar Paulus i sitt liv och ger andra råd därom. Filipperbrevet berättar!

Lidandet i sig självt är ingen förmån, men det sker ju för Jesu skull och för evangeliets skull, för att människor skall bli frälsta så bär vi smälek och människors hån, det gjorde de första kristna, ja också in i vår tid..

Gud anser oss värdiga att representera honom, se Apg 5:41. Lidande för Kristi skull kan också medföra att man inte blir så upptagen med denna världens goda. Det avslöjar också den som inte menar allvar med sin tro.

Det stärker tron hos dem som håller ut. De som går igenom med seger blir goda föredömen, som visar att tron håller att leva på. Att vi lider för vår tros skull är inget bevis för att vi gjort misstag- Tvärtom är det ofta ett tecken på att vi är på rätt väg.!

*

För att inte bli självisk och leva för att göra ett gott intryck och bara leta efter välbefinnande betonar Paulus vikten av enhet mellan de troende (obs: inte ekumenik), han talar om kärlek och samarbete, att vara ett hjärta och en själ. Men nu för tiden så drar själarna åt olika håll hur mycket de än talar om enande!!

Vi som troende skall sätta Jesu exempel först, d v s att sätta andra människor först, att sätta andras bästa före sitt eget.

Tillåt Guds Ande att arbeta med dig och genom dig så att du (och de du ev. arbetar med) kommer närmare Jesus.

NamnlösMaria

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.