666; vad betyder detta?

(Medborgarlön)  Vaccin= Märket,  Namnet = vaccinplåster (kommande), Talet- nr  = Vaccinlönen, Bilden= QR-koden, för att kunna köpa och sälja framöver.  ( nu 2023)

Det har skrivits oändligt om detta tal som vi människor undrar över. Står 666 för  kejsar Nero, eller Caligula, Dominitianus, kejsarna i allmänhet eller någon annan av de lösningar som bygger på det faktum, att det grekiska, det hebreiska och det latinska språket skrev siffror med alfabetet, så att bokstäverna i olika namn hade ett siffervärde som kunde adderas.

Talet står inte för en speciell person utan för Vilddjuret.Vi läser i Upp 13:18 följande:

*Detta är en hemlighet, som kräver noggrann eftertanke för att avslöjas. De som har förstånd och insikt kan räkna ut vilddjurets tal: det är en människas tal, och talet är 666.*

Michael Wilcock skriver: Talet 666 syftar inte på  Nero, Caligula eller det romerska imperiet. Det är en symbol för falsk religion. /NEJ/!

Vidare: Johannes i Uppenbarelseboken sa inte: Räkna ut betydelsen av talet, utan han sa: Räkna ut talet. Hans fråga sträcker sig så långt som t o m uttrycket “en människas namn”. Det följs i grekiskan av en punkt. Därefter kommer svaret. Gåtan är således: Vilken typ av tal kan vi använda för att symbolisera falsk religion?Lösning 666.= MEDBORGARLÖN

De första åhörarna kan ha fått den versen vi talade om läst för sig så här: “Den som är förståndig kan försöka räkna ut ett tal, som representerar vilddjuret – ett mänskligt tal, en kod av det slag vi redan använt för att symbolisera Församlingen och den tid som Församlingen lever på jorden. Vad kan vi föreslå? Kanske någonting som ser ut som sanning men inte är det? Ett tal som kommer så nära det riktiga som möjligt, men som ändå inte uppnår det? Om symbolen för den verkliga sanningen är 7, kanske sex skulle passa för falsk religion?  Det skulle passa alldeles utmärkt! I själva verket är det kanske så, att eftersom vilddjuret ständigt i allt som han gör missar målet, skriver Johannes här 666 och inte bara 6. Det kanske inte gick till exakt på det viset, men ett sådant sätt att närma sig problemet verkar vara mer i linje med Uppenbarelsebokens användning av symbolik än flykt ut i det blå.

Den avslutande hälsningen i Uppenbarelseboken är adresserad till alla de heliga, Guds folk, var de än kan befinna sig. Den ger oss en slutlig bild av Herren Jesus, som ligger kvar i vårt minne, när vi stänger boken (inte bara Uppenbarelseboken utan hela Skriften). Det är en trefaldig bild som påminner oss om att han är “igår och idag densamme, likaså i evighet” (Heb 13:8)

2 thoughts on “666; vad betyder detta?

 1. Hej. Odjurets tal, odjuret finns, och du kan läsa om det i bibeln Jag tror på att bibelns ord är sanna och därför kan jag inte se saken på ditt sätt.
  Det spekuleras väldigt mycket om detta, men man kan gå till sitt hjärta och veta vad saker o ting handlar om. Så gör jag och Guds ord står fast.Mystik är inte för mig..
  Mvh Maria

 2. 666 är ett enkelt tal, ett helt och hållet ologiskt tal men med en gömd och glömd kunskap inuti.
  666 visar en helhet i mer än ett perspektiv, man kan säga att det visar ett mynt i sin helhet, det visar det yttre, det inre och allt i ett.
  666 = 3 i 3 i 1, enkel mattematik.

  Vet att många har försökt dra paralleller till både kejsar Nero och det moderna www, men som sagt det ÄR ett människans tal ett som vi blundar för och hellre ser en demon eller Satan.

  Söker man i mystiken stöter man allt för ofta på 666, och 666 betyder inte ondska utan kunskap och vishet för den som kan tolka och se likt “odjurets tal” 3 i 3 i 1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.