Klimatelitens elbilsmani inte förankrad i verkligheten /Artikel, video/ ‘Hot i Julhandeln’

Makteliten i Bryssel har infört förbud mot nyförsäljning av bensin- och dieselbilar från 2035. Men att satsa på elbilar är ”helt koko i huvudet”, säger Magnus Stenlund i Swebb-tv:s senaste nyhetsanalys. Det innebär, bland annat, att man kommer tvingas ersätta och bygga nya bilar snabbare och oftare. Den ekonomiska livslängden är kortare, vilket får negativa konsekvenser både på ekonomin och miljön.

Tidigare i år bestämde sig makthavarna i Bryssel för att förbjuda försäljning av nya bensin- och dieselbilar bilar i EU från 2035.

Enligt kritiker handlar detta egentligen inte alls om klimatet utan om att frånta människor deras frihet. Bilen är central för människors möjlighet att kunna röra sig.

Alla kommer inte ha råd med elbilar, och det finns inte råvaror för att producera tillräckligt med elbilar. Materialen, så som litium, går inte att få fram, oavsett hur mycket man betalar.

Enligt Magnus Stenlund kommer vi aldrig bli av med oljan, åtminstone inte under vår livstid, då den är så idealiskt anpassad för allt som har med rörelseenergi att göra, så som fordon.

– Det kräver sådana enorma kostnader i omvandlingen av annan energi för att det ska kunna fungera, säger han i Swebbtvs senaste nyhetsanalys.

– Det mest enkla sättet att tänka kring det här är ju att säga att en tank på en bensinbil kanske kostar 50 kronor att tillverka, påpekar Mikael Willgert. Så ersätter man det med ett batteripack som kostar flera hundra tusen att tillverka. Hur ska den ekvationen gå ihop? Då ska man ju spara in det på motor och andra delar, men det gör man ju inte.

Enligt Magnus Stenlund har el- och hybridbilar ett sämre andrahandsvärde. Detta trots att det finns förmånsvärden, som skattelättnader.

– Trots dem är det en snabbare försämring av värdet, det vill säga den ekonomiska livslängden är kortare, påpekar han.

Och det innebär negativa konsekvenser inte bara för ekonomin utan även för ”klimatet”.

– Man måste alltså ersätta och bygga nya bilar snabbare och oftare. Det är ju helt koko i huvudet. Och det är så enkelt att se att det här blir fel. Men det förs inte ut av någon.

– Det får inte föras ut.

Så varför har bilföretagen inte protesterat? Kanske såg de en möjlighet för merförsäljning, just eftersom elbilarnas livslängd är kortare, menar Mikael Willgert.

Stenlund tror dock det främsta skälet är planekonomiskt.

– De flesta av dessa order är ju från företag och offentlig sektor. De är mycket få privatpersoner som köpt elbilar själva, vilket är en tydlig anvisning om att det egentligen inte är marknadsmässigt möjligt att sälja det här utan det är bara politik.

1 Tim 6:5och ständiga strider mellan människor med fördärvat sinne som har tappat bort sanningen
när de menar att gudsfruktan ska ge vinst.
1 Tim 6:9De som vill bli rika råkar ut för frestelser och snaror och många oförnuftiga och skadliga begär som störtar människor i fördärv och undergång
1 Kor 15:33
Låt inte bedra er. Dåligt sällskap fördärvar goda vanor.
Fil 2:15
så att ni blir fläckfria och rena, Guds oskyldiga barn mitt i ett falskt och fördärvat släkte, där ni lyser som stjärnor i världen
Fil 3:19
De kommer att sluta i fördärvet. De har buken till sin gud och sätter sin ära i det som är deras skam, dessa som bara tänker på det jordiska.

https://www.expressen.se/nyheter/sverige/polisen-bevapnas-med-automatvapen-i-julhandeln-trygghetsskapande/

Polisen i Skåne kommer bevaka julhandeln med automatvapen, rapporterar flera lokala medier. 

Anledningen är den förhöjda terrorhotnivån i Sverige.

– Det handlar inte om något konkret hot. Det är enbart trygghetsskapande, säger polischefen Mattias Sigfridsson till Sydsvenskan. 

Gustav Sveidquist

Detta innehåller en bild av:

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.