Ett ord idag/ Hur få tröst? / programmet Sommar

 

Sommarprogrammen på radio fortsätter så som de gjort  så länge jag kan komma ihåg. T ex  programmet SOMMAR. Jag brukar inte lyssna men ett par ggr denna sommar har jag gjort det medan jag sysslat med annat. Vad jag kommer att tänka på är att man ofta talar om sina bortgångna vänner, hur läget är i världen, man spelar musik som jag själv kommer ihåg från min ungdom, och aldrig kristna sånger.

Vad kallar man sådana program? Sekulariserade, gammalmodiga, ovetande…? jag vet inte men jag fäster mig vid att människor ofta inte kommer någonstans i livet, fastän de är rika och berömda. De missar Gud. de går fel väg. Jag har aldrig hört ett program som handlar om GUD och ens frälsning. Jo kanske Ingela Agardh hade något sådant program eller också var det OM henne…..kommer inte ihåg….
Jag skulle vilja ha ett sådant program och jag ville tala om JESUS! Min underbare  Jesus som alltid är när mig och andra som vill ha honom intill sig och i sitt hjärta.

Här nedan har jag samlat några bibelställen som handlar om tröst, för tröst är något som alla söker –  ofta. Men oftast vet man inte vart den absoluta trösten finns- den som verkligen kan läka!
Job 6:10  Då funnes ännu för mig någon tröst, jag kunde då jubla, fastän plågad utan förskoning; jag har ju ej förnekat den Heliges ord.

Job 15:11  Försmår du den tröst som Gud har att bjuda, och det ord som i saktmod talas med dig?

Psa 94:19  När jag hade mycket bekymmer i mitt hjärta, då gladde din tröst min själ.

Psa 119:50  Det är min tröst i mitt lidande att ditt tal behåller mig vid liv.

Psa 119:76  Din nåd vare min tröst, såsom du har lovat din tjänare.

Lam 2:13  Vad jämförligt skall jag framlägga för dig, du dotter Jerusalem? Vilket liknande öde kan jag draga fram till din tröst, du jungfru dotter Sion? Din skada är ju stor såsom ett hav; vem kan hela dig?

Act 9:31  Så hade nu församlingen frid i hela Judeen och Galileen och Samarien; och den blev uppbyggd och vandrade i Herrens fruktan och växte till genom den helige Andes tröst och förmaning.

Rom 15:4  Ty allt vad som fordom har blivit skrivet, det är skrivet oss till undervisning, för att vi, genom ståndaktighet och genom den tröst som skrifterna giva, skola bevara vårt hopp.

2Co 1:4  han som tröstar oss i all vår nöd, så att vi genom den tröst vi själva undfå av Gud kunna trösta dem som äro stadda i allahanda nöd.

2Co 1:5  Ty såsom Kristuslidanden till överflöd komma över oss, så kommer ock genom Kristus tröst till oss i överflödande mått.

Gud välsigne dig och din dag och kväll och natt /Maria    

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.