Den helige Ande / Samarbete

brinn-for-kristus.jpg
 
Är man troende då bör man ha ett gott samarbete med den helige Ande. Apostlagärningarna uttrycker klart och tydligt vid upprepade tillfällen att evangelium måste predikas i samarbete med den helige Ande.

OM vi nu inte känner den helige Ande blir det så att vi kämpar på i egen kraft, gör gärningar som vi inte borde, vi går före Gud och känner inte Andens tilltal.

Det finns de som säger att den helige Ande inte verkar som förr, att den helige Ande inte är närvarande i deras liv. Vad kan det betyda och vad kan det bero på?

DU som känner såhär eller du som springer före GUD, DU känner inte den helige Ande. Eller rättare sagt, Du har inte den gemenskap som du skulle ha.

G Campbell Morgan, engelsk teolog och framgångsrik pastor, skrev denna kommentar till Apostlagärningarna 5:30-32

*Den helige Andes vittnesbörd är kyrkan enda verkliga kraft. Detta är den viktigaste sanningen bland alla fakta.  Om vi inte har ett gott samarbete med den helie Ande kan vi inte påverka någon med evangeliet vare sig i Jerusalem eller London. De som predikar evangeliet måste vara fyllda med denna osynliga kraft.

Kyrkan måste återspegla i världen det eviga och hemlighetsfulla ljus som den fått ta emot. I annat fall kommer man alltid att lida brist pch inte vara till någon nytta. Kyrkan blir kall som döden, trots att man till det yttre tycks vara utan fläck eller skrynkla. Vill vi verkligen fylla London med den helige Ande måste vi samarbeta med den helige Ande. Gör vi det kommer kyrkan att i Guds namn gå mot den ena segern efter den andra genom glädje och svårigheter.*

Ja vad stod det här då? Den helige Ande är kyrkans enda verkliga kraft.

Tar vi vara på den kraften och låter oss fyllas av kraften? Eller springer vi våra egna små ärenden och tror att vi kan påverka och göra märkliga och mäktiga ting? Den ende som KAN hjälpa oss i vårt arbete för evangelium och den ende som Är urkraften; det är DEN HELIGE ANDE SOM VILL HA SAMARBETE OCH VÅR  FULLSTÄNDIGA RESPONS.

Undrar du på att det inte händer så mycket nuförtiden i våra kyrkor och församlingar? Det är inte konstigt.

Många har kastat ut den helige Ande.

blinkies_i000218.gif

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.