Windows 11 och kopiering!

IT/ÖVERVAKNING

Windows 11 kopierar nu dina privata filer till “molnet” utan ditt medgivande

ANNONSSAMARBETE MED TEUTON SYSTEMS 

PUBLICERAD IDAG 21:17

 – AV REDAKTIONEN

Microsoft har nyligen infört en kontroversiell förändring i Windows 11 som har fått många användare att höja på ögonbrynen. Den nya policyn innebär att OneDrive-säkerhetskopieringar aktiveras automatiskt utan att användarna blir tillfrågade om tillstånd, vilket väcker allvarliga integritetsfrågor.

När du konfigurerar en ny dator med Windows 11 och är ansluten till internet med ett Microsoft-konto, aktiveras automatiskt funktionen för säkerhetskopiering av mappar till OneDrive. Detta inkluderar mappar som bilder, dokument, musik och videor. Användare som tidigare haft möjlighet att själva välja om de vill använda OneDrive för säkerhetskopiering, har nu fått denna valfrihet borttagen, rapporterar bland andra PCWorld.

Denna förändring har genomförts utan någon förvarning eller förklaring från Microsoft. Tidigare krävdes det att användaren explicit aktiverade den automatiska säkerhetskopieringen, och Microsoft påminde regelbundet om denna möjlighet. Nu är den aktiverad som standard, vilket innebär att användarna kan upptäcka att deras personliga filer och mappar plötsligt synkroniseras till molnet utan deras vetskap.

Konsekvenserna av denna ändring kan vara betydande. Många användare kan uppleva att deras skrivbord plötsligt blir överbelamrat med filer och mappar från tidigare datorer, vilket kan orsaka frustration och förvirring. Dessutom väcker detta allvarliga frågor om användarnas integritet och kontroll över sina egna data.

Linux – ett alternativ som respekterar ditt privatliv

I kontrast till Microsofts nya policy erbjuder Linux ett helt annat förhållningssätt till användarkontroll och dataintegritet. Linux-operativsystemet, som är känt för sin öppenhet och flexibilitet, har ingen inbyggd funktion för att automatiskt kopiera användarnas privata filer till externa molntjänster utan deras uttryckliga medgivande.

Linux-användare har fullständig kontroll över sina system och kan själva välja vilka säkerhetskopieringslösningar de vill använda, om några alls. Det finns ett brett utbud av verktyg och program tillgängliga för Linux, som möjliggör säkerhetskopiering både lokalt och till molnet, men dessa är alltid under användarens direkta kontroll och kräver aktivt medgivande för att implementeras.

Denna skillnad belyser en fundamental skillnad i filosofi mellan Microsoft och Linux-gemenskapen. Medan Microsoft nu tvingar användarna in i sitt ekosystem och automatiskt synkroniserar data till OneDrive, främjar Linux användarnas frihet och kontroll över sina egna data. Linux-användare behöver aldrig oroa sig för att deras privata filer ska kopieras till en extern molntjänst utan deras vetskap eller godkännande.

Microsoft har ännu inte kommenterat kritiken eller förklarat varför denna ändring genomfördes utan användarnas medgivande.

Redaktionen
redaktionen@nyadagbladet.se

Maria: JA det går fort nu till den övervakning av människorna de bestämt för så längesedan! Det var INNAN datorerna kom som detta redan var på G! vet du det! DET är vad som skett med alla tekniska saker, Datorer, TV, RADIO… allt planerat för olika syftens skull. NWO är INTE bara ett namn utan den TID VI LEVER I! Detta är bara början skall du veta. Oj vilken gammal dator jag har… / Hmmm återkommer…

2 thoughts on “Windows 11 och kopiering!

 1. Detta var bra förklarat och det kan jag ta som inlägg i kväll om du tycker. FÖR SÅ tänker inte folk! något tillägg innan kl 00 00?
  /Maria

 2. Windows 11 kommer också starta stort på ansiktsigenkänning med AI.
  Det är inte bara AI utan kombinationen AI och ansiktsigenkänning.
  Jag tror alltså följdaktligen att AI är Antikrist.
  Inte bara för att Kristerson vill börja med “hemlig avlyssning” och fotografering. Utan att det kommer samköras med Antikrist (A-I).
  Många kommuner och landsting använder ju Windows för sina bokningar, handel osv. Ser ni sambandet Gates=Operativsystem=Vacciner?
  I Windows 10 går de att blockera men inte helt avinstallera, de programmen
  finns där för att vänja oss, liksom automatiska virusuppdateringar (se parallelen jämfört med Vilddjurets Märke) som alltid finns där.
  Den säger automatiskt åt dig (talar) att du behöver göra si eller så.
  Men är ofta (alltid) kopplat till Virus.

  Tex skrev jag om Hemköps inköp av ansiktskameror tidigare förra året.

  OBS!
  Hylla och tillbe är ordet från Revelation 13:15 (Swedish) Och det fick makt att giva ande åt vilddjurets bild, så att vilddjurets bild till och med kunde tala och kunde låta döda alla som icke tillbådo vilddjurets bild.
  Bild kommer från ordet Ikon från ordet Eiko som betyder kopia (i digital mening en duplicering av en tidigare angiven bild) som liknar den första.
  Nyligen bytte tex också (ingen slump) Swedbank ut ALLA bankdosor.
  Gissa vad som fanns på den nya bankdosan? (den gamla hade jag i över 23 år). Varför sker detta just nu?
  Just det, en KAMERA med AI-QR-Kod avkänning.

  Hylla där själva ordet kan betyda att kryssa igenom=har läst avtalen!
  Du underkastar sig dess avtal (och regelverk).
  Inte andligt “hylla och tillbe” i andlig kontextuell mening med extas och hänryckning snarare tvärtom.
  Annars så får ju inte någonting någon mening eftersom köpa
  och sälja är det primära. Det är alltså inte andligt att köpa och sälja.
  Utan en handling du gör dagligen. Du “hyllar” systemet och tillber “använder” dess avtal och regelverk för att kunna köpa och sälja. Främst men inte alltid genom att att scanna delar av ansiktet eller använda handen.
  Kallas elektro-kapacitiv teknologi för övrigt (när det gäller handen).
  Så det är 2 olika tekniska lösningar man kryssar igenom!

  Man brukar ju tex säga låt Jesus vara din copilot. Eller den Heliga Ande.
  Det Windows har gjort är sonika att de byter ut Jesus och Anden mot AI.

  https://www.microsoft.com/en-us/windows/copilot-ai-features?r=1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.