TRO/ Vandra med Gud. /Om OAS m m / FRI

 

Mat 13:38  Åkern är världen. Den goda säden, det är rikets barn, men ogräset är ondskans barn.

De onda skall skiljas från de goda. Det finns ju både äkta troende och falska troende i församlingarna och i samhället idag. Men det är ju inte vår sak att döma männniskorna, det gör ju Jesus en dag. Men han vet ju redan….

Man säger att vi inte ska döma men är det rätt att inte få tycka? Vi skall naturligtvis titta på vårt eget förhållandet till Gud innan vi analyserar andras tro.

I Matteus används uttryck som t ex Gråt, och det betyder sorg eller ånger eller stor smärta. När människor säger att de inte bryr sig om vad som kommer efter döden, vet de inte vad de talar om. De borde vara angelägna av att söka sanningen, ta reda på vad tro är och hur man får den och inte  vara totalt aningslösa eller inte intresserade av tro på Jesus. Som sagt; man kan säga till andra att man tror på Gud, jodå, men att nämna att man vet att Jesus lever och skall komma tillbaka , det ska man tydligen vara tyst med……

http://www.elvorochjanne.se/laror-debatter/sverige/Karin28_8_11/Oasmote_Kungsbacka_2011_Program.pdf 

När jag läste Karins nyhetsbrev och ser vad som skedde i den stad jag levde i/Kungsbacka/  och OAS-mötena , blir jag så ledsen, har de gått på det där budskapet om påven och om ekumeniken? Hur hade det sett ut om jag bott kvar? hade jag varit inne i det där nu?

Jag är glad att jag fått lära mig vad som är vad och jag är inte fullärd men jag har sett o lärt mycket under åren, och nu går det framåt för det jag hade kunnat fastna i! Vad bedrövligt.
Jag var ganska nyfrälst då OAS-rörelsen började på den orten…och kommer ihåg olika saker. Ojdå.  Och Medlemsskapet i Sv Kyrkan är  avslutat sedan länge…..

Såhär står det om OASrörelsen:

***Oasrörelsen är en fristående karismatisk (av grek. “chárisma”
= nådegåva) rörelse som vill främja en sund, andlig förnyelse
förankrad i Ordet, balanserad och känslig för den helige Ande
samt ge god frukt. Oasrörelsen har sin grund i evangelisk luthersk
tro och vill tjäna Svenska kyrkan med en öppenhet mot andra
samfund. Oasrörelsen är ett utflöde av den världsomspännande
karismatiska förnyelsen. Men än 500 miljoner människor identifierar
sig idag med denna förnyelse.***

Jag tillhör inte de 500 miljoner som identifierar sig med den “förnyelsen”,   jag är fri. Amen

Rom 8:2

Ty livets Andes lag har i Kristus Jesus gjort mig fri ifrån syndens och dödens lag.

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.