Sorger. Man vill inte veta.. men gärna tala illa om människor. Stark i Gud.

Hej! -Om man söker på ordet sorg i folkbibeln på nätet, får man upp följande: Din sökning gav 189 träffar. Söker man på sorger får man upp 20 träffar. Människors sorger… Ja om dem VET GUD ALLT. Han torkar alla tårar på våra kinder och förbinder oss. Han ser röda hjärtan och ondskans härjningar i människorna. HAN vet ALLT. Job var ju en av dem som hade det mycket mycket svårt och blev mycket elakt bemött av sina s k vänner! Människor som inte mår bra får ofta inte hjälp. MEN GUD kan och VILL HJÄLPA. Jag återkommer i ämnet. Då tiderna är jobbiga för många nu så kommer det en sorgevåg över oss, eftersom ONDSKAN är så STOR. Det gäller att vara STARK I GUD FRAMÖVER!!! /Maria

Job 3:24Suckar har blivit mitt dagliga bröd, mina sorge-rop strömmar som vatten,
Job 6:2O, att min sorg kunde vägas och min olycka läggas i samma vågskål!
Job 9:27Om jag säger: Jag ska glömma mitt bekymmer, släppa min sorgsna min och vara glad,
Job 10:12Liv och nåd gav du mig, din omsorg bevarade min ande.
Job 12:5I den sorg-löses tankar föraktas olyckan, den står redo för dem vilkas fötter vacklar.
Job 14:22Hennes kropp känner bara sin egen plåga, hennes själ bara sin egen sorg.
Job 21:23Den ene dör i sin krafts dagar, helt sorglös och trygg.
Job 30:31Mitt harpspel är bytt i sorge-låt, mitt flöjtspel i högljudd gråt.
Ps 6:8Mina ögon är mörka av sorg, de har åldrats av alla mina fiender.
Ps 10:14Du ser det, du ser olycka och sorg för att ta det i din hand. Den olycklige lämnar sig åt dig, du är den faderlöses hjälpare.
Ps 16:4De som jagar efter andra gudar får många sorger. Jag offrar inte deras dryckesoffer av blod, jag tar inte deras namn på mina läppar.
Ps 30:12Du förvandlade min klagan till dans, du lossade min sorgdräkt och klädde mig i glädje.
Ps 31:11Mitt liv försvinner i sorg, mina år i suckan. Min kraft är bruten genom min synd, mina ben förtärs
Ps 35:13Men jag gick i sorgdräkt när de var sjuka, jag späkte min själ med fasta och bad med böjt huvud.
Ps 35:14Jag gjorde som för min vän, som för min bror, jag gick sorgklädd och böjd som när man sörjer sin mor.
Ps 43:2för du, Gud, är min styrka. Varför har du förkastat mig? Varför måste jag gå sorgsen, trängd av fiender?
Ps 69:12Jag klädde mig i sorgdräkt, men jag blev ett ordspråk för dem.

Ps 30:12 Du förvandlade min klagan till dans, du lossade min sorgdräkt och klädde mig i glädje.

DETTA är verkligen sant! Där har jag fått vara!!!

/Maria

2 thoughts on “Sorger. Man vill inte veta.. men gärna tala illa om människor. Stark i Gud.

  1. Hej! Tack så mycket Tommy att du gillade video o text. Det tar en stund att göra videos men är otroligt roligt. Många människor som är troende har en stil där så mycket är så bra, men jag vill som sagt visa på att en troende kan ha det jobbigt. Denna video visar lite av det som jag varit med om, inte roliga saker, djup sorg.Men det ska man ju inte tala om, men det gör jag för att visa att livet inte är en dans på rosor. Tänkte mig en del 2 i helgen. Jag älskar PAULUS då han berättar om sin sorg och hur han lidit. ATT vara STARK i Gud, det visar Paulus texter, dem gillar jag, jag gillar lidandet som sådant för där lär man sig livet. Mitt hjärta blöder för dem jag sett som verkligen råkat illa ut. Det gör ont.

    Hälsn Maria

  2. Mycket bra Maria, tänker på bär varandras bördor. saknar text många gånger, kan tänka mig de är extra arbete och lägga text på. men tycker du har en stor poäng, här. som inte är Hallelulea, happy.
    Någonstans står det väl, i Bibeln, förtälj edra svagheter för varandra, så har ni en Trofast Gud, men idag blir det istället ammunition, för dem som vill baktala, och tala illa, vilket folk drar sig, för att lätta något inre hos dem, ungefär visa dig aldrig svag. Precis tvärtom Paulus talade om, att, i svagheten visar sig Jesus sig. Många gråter säkert Maria, fast de har fina masker och fasader. Kanske de ser, dina sidor, att det finns dem som lyfter upp, det ledsammare, att det inte bara, är ett tåg med Hallelulea stämning på läpparna, utan får tid, att möta sig själv, och framför allt vara ärliga mot sig själva, så långt det går och Gud. mycket fin Video. Maria. från hjärtat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.