Sommarinferno av sexuella övergrepp! Till de skyldiga och övriga: Lägg av med dessa hemska kränkningar, Vi ska INTE ha sharialagar i Sverige

Översättning av denna artikel:

 • Nästan alla gärningsmän i grupp som kunnat gripas och identifieras var medborgare i Afghanistan, Eritrea och Somalia – tre av de fyra största invandringsländerna till Sverige i gruppen “ensamkommande barn”.
 • Några dagar senare visade det sig att bland de många förövarna på festivalen “Putte i parken” i Karlstad, bar flera av förövarna Tafsa inte-armbandet.
 • Många blev därför bestörta när arrangörerna för Trästockfestivalen i Skellefteå beslöt sig för att ordna gratis busstransport till festivalen för traktens unga “ensamkommande flyktingbarn”. De sa sig “vara stolta över att vara den första musikfestivalen i Sverige som tar initiativ till att kraftigt öka andelen nyanlända migranter i publiken”. Facit för Trästockfestivalen blev tolv anmälda sexuella övergrepp.
 • Svenska flickor ska tydligen lära sig att leva med tafsande och våldtäkter – eller helt enkelt försvinna från det offentliga rummet. Helt i enlighet med vad sharia föreskriver för kvinnor.

Efter nyårsattacken i Köln briserade nyheten i svenska medier – en mängd sexuella ofredanden av flickor hade ägt rum under musikfestivalen “We are Sthlm” såväl 2014 som 2015, men tystats ner av såväl polisen som medierna. Rikspolischefen Dan Eliasson tillsatte genast en utredning för att gå till botten med problemets omfattning.

Resultatet presenterades i maj i rapporten “Lägesbild över sexuella ofredanden samt förslag till åtgärder“, och är skrämmande: Nästan alla gärningsmän i grupp som kunnat gripas och identifieras var medborgare i Afghanistan, Eritrea och Somalia – tre av de fyra största invandringsländerna till Sverige i gruppen “ensamkommande barn“.

Scener från en musikfestival i Malmö sommaren 2015. T v: Fyra unga män omringar och begår sexuella övergrepp mot en ung kvinna. T h: Polisen griper en misstänkt gärningsman medan sextrakasserade offer gråter i bakgrunden. Fotografen rapporterade att svenska flickor fick utstå sexuella övergrepp av grupper av unga män med “utländsk bakgrund”.

Polisens Nationella Operativa Avdelning, NOA, inledde sin rapport med en genomgång av de sexuella övergrepp på musikfestivaler, gatufester eller nyårsfirande som anmälts till polisen:

“De anmälningar som inkommit under 2015 och 2016 visade att flickor 14-15 år gamla varit mest utsatta. Angreppen har uppfattats olika beroende på tillvägagångssättet men det framgår av uppgifter i samtliga anmälningar att flera av de ofredade flickorna chockats till gråt och varit ‘väldigt skakiga efter händelsen’. Av samtliga anmälningar förstås att angreppen varit mycket obehagliga. Särskilt chockerande och skrämmande var de angrepp som utförts i grupp där den utsatta flickan inte bara hållits fast och blivit ‘tafsad på’ utan där även försök att ta av kläderna påbörjats innan flickan fått hjälp.

“Flertalet angrepp har skett av enskilda gärningsmän. I flertalet fall har ofredandet skett i trängsel, bakifrån genom att gärningsmannen fört in händerna innanför byxor eller under blus/tröja och dessutom kysst och hållit fast flickan. I kampen om att komma loss från fasthållning eller genom att angreppet skett bakifrån har det varit svårt att uppge utseende på gärningsmännen tillräckligt bra för att identifiera någon senare. Inte sällan har de ofredade flickorna stått i publiken vid en scen, varit i vimlet på väg till kamrater eller stående med en eller flera kamrater när de angripits.”

Minst tio fall gäller så kallat taharrush gamea [arabiska för kollektiva övergrepp] – där män i grupp väljer ett offer och anfaller henne gemensamt. Polisen citerar Senni Jyrkiäinen, forskare vid Helsingfors universitet som studerar könsrelationer i Egypten: “Taharrush är arabiska för trakasserier. Om man lägger till “el-ginsy” (eller bara ginsy) så blir det sexuella trakasserier och ordet ‘gamea’ betyder ‘grupp’.”

I polisens rapport beskrivs det så här:

“I minst tio fall har en ensam flicka omringats av ett flertal män (från 5-6 stycken upp till ett stort antal) som ibland uppskattats vara 14-16 år och ibland 25-30 år. Vid dessa tillfällen har några hållit fast medan andra tagit på bröst och kropp och i ett fall fotograferade några i gruppen övergreppet. I några fall har gärningsmännen knäppt upp byxorna på flickan och försökt, i vissa fall även lyckats, dra ner dem innan undsättning kommit. Likaså har det förekommit att flera flickor i ett kamratgäng har utsatts samtidigt av ett stort gäng.

“Ett fåtal misstänkta gärningsmän har identifierats. De som har identifierats är medborgare i Afghanistan, Eritrea och Somalia. Samtliga utredningar i Stockholm och Kalmar från 2014 och 2015 har lagts ned på grund av svårigheter med identifiering eller bristande bevis.”

Polisen citerar ur olika anmälningar:

 • En sextonårig flicka blev angripen av ett stort antal pojkar som “var utländska och talade dålig svenska” som försökte slita av henne kläderna. Några fotograferade händelsen. Flickan var på väg hem tillsammans med sin pojkvän från en fest då hon blev överfallen. Pojkvännen blev vittne till händelsen.
 • I en liknande situation överfölls två flickor av ett gäng om 10-20 killar med “afrikanskt ursprung” som var 15-20 år gamla.
 • Vid ett överfall mot en flicka i en park ledde ett sexuellt ofredande till en fullbordad våldtäkt av flera killar i grupp. De hade tidigare varit på samma fest och såg henne lämna stället.
 • Vid ett överfall mot en 12-årig flicka uppgavs följande signalement; ” fyra män i 20-25 års ålder som såg ut att vara araber och talade utländska, möjligen arabiska dem emellan”. En förbipasserande ung man gick emellan och blev misshandlad.
 • En flicka uppgav att hon skulle kissa i en buske då tolv gärningsmän kom fram till henne och ofredade henne sexuellt. I samband med detta hade gärningsmännen tillgripit målsägandes plånbok. “Det sexuella ofredandet bestod bland annat i att okänd gärningsman tog målsägande på rumpan”.
 • En flicka på 17 år, vilken gick från ett köpcentrum, blev förföljd och stoppad av tre “afrikanska killar” som angrep henne genom att klämma hennes rumpa så hårt att hennes byxor gick sönder.
 • En flicka på 13 år som går i särskola blev närmad av “4-5 utländska killar” som talade svenska med brytning. De tog på henne, en i taget “på ställen som hon inte tyckte om, bland annat på hennes stjärt och på brösten.
 • Då en flicka väntade på ett tåg blev hon omringad av sex ynglingar i 15-17 årsåldern “med utländsk härkomst”. De petade på henne och pratade obscent och hotade henne på svenska. När tåget kom avbröt de ofredandet.
 • I ett annat fall uppgav en flicka att hon mött ett gäng om ca 10 killar i 18-20 årsåldern. Fyra av killarna i gänget tog tag i hennes tröja och höll fast henne i armen medan tre av de andra killarna tog på hennes kropp och bröst. Hon skrek på hjälp, försökte göra motstånd och bad dem att sluta men utan framgång. Till slut lyckades hon slita sig loss.
 • En flicka blev på ett tåg antastad med obscena åthävor av ett gäng på nio killar i 25- årsåldern, och de försökte blockera vägen när hon skulle gå av. Ingen av killarna talade svenska och målsägaren uppgav i anmälan att “de kan vara från Afghanistan”.
 • En flicka omringades på ett tåg av åtta män som klev ombord samtidigt. Två av männen började ta på hennes lår och upp mot hennes underliv. Hon tog till slut fram en pepparspray och samtliga flyttar på sig. Alla män var över 25 år och hade utländskt ursprung.

När det gäller sexuella ofredanden på badhus konstaterar polisen i rapporten att det under 2015 gjordes 123 olika anmälningar om sådana. Av de misstänkta var 86 procent yngre än 20 år, merparten av dem cirka 15-16:

“I 80 procent av anmälningarna från badhus var gärningsmännen av uppgiven eller fastställd utländsk härkomst. De flesta saknade svenskt personnummer och i anmälningarna framgick det att de tillhörde grupper av asylsökande pojkar.”

Men dessa tydliga och skrämmande fakta från polisrapporten har inte gett minsta avtryck i den offentliga svenska debatten. Feminister talar fortfarande om att det är “män” som begår sexuella övergrepp. I januari skrev exempelvis Karen Austin, före detta projektledare för regeringens satsning om unga män och våld, en artikel på SVT Debatt om varför kultur och religion (nästan) inte har någon betydelse för sexövergrepp, och undrade retoriskt: “Har svenska män bättre kromosomuppsättningar än resten av världens män?”

Barbro Sörman, Vänsterpartiets distriktsordförande i Stockholm, skrev på Twitter i början av juli att det är värre när svenska män våldtar än när utländska män gör det:

“De svenska män som våldtar gör ju det trots uppväxt med jämställdhet. De gör ett aktivt val. Det är värre IMO” [in my opinion].

Sörman ångrade senare sin tweet, men vidhöll att svenska jämställda män måste granskas:

“Man måste titta på vad som gör att man trots jämställdheten i vårt samhälle väljer att inte vara jämställd och begå övergrepp.”

När rikspolischefen Dan Eliasson läst den rapport han beställt, kom han 28 juni med en “lösning” som fick svenskarna att baxna – ett armband med texten “Tafsa inte”. Eliasson förklarade:

“Polisen ser allvarligt på sexuella ofredanden, eftersom det särskilt gäller ungdomar. Det är självklart ett mycket kränkande brott som hela samhället måste bli bättre på att jobba mot. [Med armbanden] kan vi fästa uppmärksamhet på frågan och uppmana dem som berörs att anmäla.”

Några dagar senare visade det sig att bland de många förövarna på festivalen “Putte i parken” i Karlstad, bar flera av förövarna Tafsa inte-armbandet. Likadant var det på Bråvallafestivalen. Lisen Andréasson Florman är verksamhetschef för Nattskiftet, ett ideellt initiativ som under Bråvallafestivalen hade minst 50 volontärer på plats varje kväll. Ändå blev Florman själv attackerad. Hon berättade för TT att hon blev omringad av tre män som betedde sig “riktigt vidrigt”, trots att hon var klädd i arbetskläder.

“Och de tre männen har de där tafsa inte-armbanden på sig. Det var surrealistiskt.”

Och så har det fortsatt. Under sommarens musikfestivaler har de sexuella övergreppen avlöst varandra. Många blev därför bestörta när arrangörerna för Trästockfestivalen i Skellefteå beslöt sig för att ordna gratis busstransport till festivalen för traktens unga “ensamkommande flyktingbarn”.

Festivalgeneralen Nils Andrén förstod inte alls kritiken mot gratisbussarna, och menade att festivalens motto är tillgänglighet och att det kan framstå som dyrt för nyanlända att betala för att ta den ordinarie bussen till festivalen. Förutom gratisbussarna tryckte arrangörerna dessutom upp affischer med reklam på persiska, arabiska och tigrinja. De sa sig “vara stolta över att vara den första musikfestivalen i Sverige som tar initiativ till att kraftigt öka andelen nyanlända migranter i publiken”.

Facit för Trästockfestivalen blev tolv anmälda sexuella övergrepp.

Polisrapporten avslutas med förslag till olika åtgärder för att förebygga och utreda sexuella ofredanden bland unga vid publika offentliga tillställningar. Förslagen är av det svepande slaget:

 • Förebyggande arbete genom situationell brottsprevention
 • Bygg en bra samverkansgrund mellan polis och kommun/arrangör.
 • Implementera en återkommande samverkansmodell för fördelning av åtgärder och ansvar.
 • Inrikta åtgärder utifrån genomförda orsaksanalyser.
 • Etablera vid behov aktörsgemensamma kontaktcenter under offentliga tillställningar.
 • Ta fram en rättvisande lägesbild för rätt åtgärder i rätt tid
 • Rätt förstahandsåtgärder vid lagföring genom utredningsförmåga på plats
 • Rättsutredning för att utreda om nytt brottsligt tillvägagångssätt är försvårande.

Ingenstans i rapporten föreslås att politikerna ska ta emot färre asylsökande från de länder där taharrush gamea är vanligt förekommande. Svenska flickor ska tydligen lära sig att leva med tafsande och våldtäkter – eller helt enkelt försvinna från det offentliga rummet. Helt i enlighet med vad sharia föreskriver för kvinnor.

*

SKÄMS NI MÄN SOM BETER ER SÅ!!

Skrämmande läsning om hur man tafsar och förgriper sig på flickor och kvinnor.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/indiska-valdtaktsmannen-hade-hon-legat-still-hade-hon-inte-kommit-till-skada

http://www.dn.se/om/valdtaktsprotesterna-i-indien/

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22409035.ab

Det finns MASSOR med sådana berättelser och vittnesbörd om hur män gör. Är en kvinna inget värd? Tydligen inte, och vi VILL INTE HA SHARIA-LAGAR här!

NamnlösMaria

 

 

2 thoughts on “Sommarinferno av sexuella övergrepp! Till de skyldiga och övriga: Lägg av med dessa hemska kränkningar, Vi ska INTE ha sharialagar i Sverige

 1. Hej Marie! Jaaa man blir mycket ledsen och upprörd över hur det mesta har blivit- år fel håll.det ä r inte klokt på något håll. Låt våra unga flickor och kvinnor vara vill jag säga till dem. Men när man kommer till Sverige så tror man att man får göra som man vill.
  När det gäller Jesu återkomst så vet jag ju lika lite som någon annan när han kommer. Det kan vara sju år det kan vara tio år, men inte mer tror jag. Jag skulle vilja säga om ett fåtal år. Det lutar i världsläget mot att Antikrist kommer på scenen snart. Elle också är det något vi inte förstår alls i bibeln och hur människor tänker och måste omvärdera allt och be Gud om hjälp …ännu mer hjälp… att få kunna förstå var vi är i skeendet. Det finns många många hemsidor/bloggar som ropar ut sina falskheter och jag ser dagligen hur fel de har i mycket, det skrämmer mig. T ex predikanten T B Joshua är en falsk och djävulsk person som har sex med sina kyrkobesökare m m… Jag önskar jag hade ett svar men jag kan bara läsa ännu mer och be mer att få förstå.
  Kramar fr Maria

 2. Hej Maria!

  Man blir så ledsen av att läsa hur utländska män behandlar unga tjejer. Hur kan det ha gått så hårt utför i samhället……Ska vi vänta på Jesu ankomst ytterligare 7 år?? Känner mig maktlös och förtvivlad…

  Kram // marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.