Man ville tvinga kvinna (svensk?) bära slöja. VAD säger lagen? Ofredande

Ska man bli hotad mitt på ljusan dagen om att tvingas bära slöja??

Jag bor i Sverige. Det gör den kvinnan också som enligt denna artikel i länstidningen var med om följande:

*Västerås:   På tisdagen vid 18-tiden promenerade en 35-årig kvinna på …..-gatan. Kvinnan var på väg hem från jobbet när hon antastades av en okänd man i 45-50-årsåldern. Mannen pratade med kvinnan på arabiska om Koranen och sa att kvinnan måste bära slöja. Kvinnan kände sig ofredad av mannen som följde efter henne ända tills hon kom hem och låste dörren om sig.*   /Artikeln finns i VLT.se 15/9

Förföljelsen har börjat?

*

Antastad.Ofredad. Otrygg. Rädd. Ofri.Svensk. Koranen.   Jag är svensk och jag vill  INTE veta av detta otäcka tilltag i detta land! Jag vill inte höra eller läsa eller  vara med om dessa hemska påhopp! Sverige är i mina ögon och i mitt hjärta Sverige men just nu bor jag i utlandet som Sverige har blivit. Det kommer att bli mer av dessa ofredanden! VAD SÄGER LAGEN om detta??? Någon som kan lagen om ofredande och vad brottet ger för straff? Snabbt sökande på Wikipedia så får jag fram följande:

Ofredande är ett brott i svensk rätt. Det definieras i brottsbalkens kapitel 4, §7: Den som handgripligen antastar eller medelst skottlossning, stenkastning, oljud eller annat hänsynslöst beteende eljest ofredar annan, döms för ofredande till böter eller fängelse i högst ett år. Som ofredande räknas telefon- (dock ej om den utsatte kan göra något åt situationen, till exempel blockera nummer) och brevterror. Även mobbning har under senare tid räknats som ofredande. Sker närgånget sexuellt beteende[1] räknas detta istället som sexuellt ofredande.

Ofredande är ett angivelsebrott om det inte sker på allmän plats. Det vanligaste straffet för ofredande är böter och det är mycket sällsynt att döma någon till fängelse.[1] [2]

NU ÄR DET NOG! Sådana påhopp skall vi INTE BEHÖVA VAR MED OM!  Är detta tillåtet enligt svensk lag? NEJ!

NamnlösMaria

 

 

 

 

2 thoughts on “Man ville tvinga kvinna (svensk?) bära slöja. VAD säger lagen? Ofredande

 1. Hej Cecilia, jag håller med i allt det du skriver, för så är det. Det kommer att bli tufft här i Sverige om vi ska rätta oss efter den religionen!! Den kommer att ta över och deras sharialagar kommer att gälla senare.
  Nej där finns inge frihet i den religionen. Hos JESUS ÄR I FRIA, där i tron kan vi vandra och vara trygga, men i Sverige är det inte lätt att vara trygg nu, det sker alldeles för mycket våld och orättfärdigheter, det känns som en dom över Sverige.
  Det finns ingen laglydighet och man stryker brottslingar medhårs! Jag bor i en laglös stad i ett laglöst land så känns det
  Hälsn Maria

 2. Islam är en väldigt lagisk och religiös religion där man vill tvinga människor in under ett SLAVOK! Det finns ingen frihet under islam, ingen nåd eller barmhärtighet! Men i Jesus har vi frihet!!

  Det ska ju bli ett laglöst samhälle och det kan man ju se mer och mer att så håller det på och blir när till och med män som deltagit i grova gruppvåldtäkter kan gå fria utan att straffas, fast de har förstört en annan människas liv, det är så FRUKTANSVÄRT!!

  Cecilia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.