Löp loppet, Kämpa ända fram. Vinn segerkransen

Heb Kapitel 12

Maning till uthållighet

1 När vi nu har en så stor sky av vittnen omkring oss, låt oss då lägga bort allt som tynger och särskilt synden som snärjer oss så hårt, och löpa uthålligt i det lopp vi har framför oss. 2 Och låt oss ha blicken fäst på Jesus, trons upphovsman och fullkomnare. För att nå den glädje som låg framför honom uthärdade han korset, utan att bry sig om skammen, och sitter nu på högra sidan om Guds tron. 3 Tänk på honom som fick utstå sådan fiendskap från syndare, så att ni inte tröttnar och tappar modet.

4 Än har ni inte gjort motstånd ända till blods i er kamp mot synden. 5 Och ni har glömt uppmaningen som talar till er som söner:Min son, förakta inte Herrens fostranoch tappa inte modetnär han tuktar dig,6 för den Herren älskar tuktar hanoch han agar var sonhan har kär.

7 Det är för er fostran som ni får utstå lidande. Gud behandlar er som sina söner. Vilken son blir inte fostrad av sin far? 8 Får ni inte fostran som alla andra, då är ni oäkta barn och inga riktiga söner. 9 Vi hade våra jordiska fäder som fostrade oss, och vi hade respekt för dem. Ska vi då inte så mycket mer underordna oss andarnas Far så att vi får leva? 10 Våra fäder fostrade oss en kort tid så som de tyckte var rätt, men Gud gör det för vårt bästa, för att vi ska få del av hans helighet. 11 För stunden verkar ingen fostran vara till glädje utan snarare till sorg, men för dem som har tränats genom fostran ger den längre fram frid och rättfärdighet som frukt.

12 Styrk därför kraftlösa händer och svaga knän. 13 Gör stigarna raka för era fötter

, så att den haltande foten inte går ur led utan i stället blir frisk. 14 Sök frid med alla och helgelse, för utan helgelse kommer ingen att se Herren. 15 Se till att ingen går miste om Guds nåd och att ingen bitter rot får växa upp och skada och smitta många. 16 Se till att ingen är sexuellt omoralisk eller oandlig som Esau, som sålde sin förstfödslorätt för ett enda mål mat. 17 Ni vet att när han sedan ändå ville ärva välsignelsen blev han avvisad. Han fann ingen möjlighet att ändra sig, trots att han sökte välsignelsen under tårar.

18 Ni har inte kommit till ett berg som man kan ta på, till flammande eld och töcken, mörker och storm, 19 till basunljud och en röst som talade sådana ord att de som hörde den bad att få slippa höra mer. 20 De stod inte ut med det som befalldes: Även om det är ett djur som rör vid berget ska det stenas

. 21 Så skräckinjagande var synen att Mose sade: Jag är skräckslagen och darrar.

22 Nej, ni har kommit till Sions berg och den levande Gudens stad, det himmelska Jerusalem, till änglar i mångtusental, 23 till en festgemenskap och församling av förstfödda som har sina namn skrivna i himlen, till Gud som är allas domare och till andarna av rättfärdiga som nått fullkomningen. 24 Ni har kommit till det nya förbundets medlare, Jesus, och det renande blodet som talar starkare än Abels blod.

25 Se till att ni inte avvisar honom som talar. För om inte de kom undan som avvisade honom när han varnade dem här på jorden, hur ska då vi göra det om vi vänder ryggen åt honom som varnar oss från himlen? 26 Den gången fick hans röst jorden att skaka, men nu har han lovat och sagt: Än en gång ska jag skaka inte bara jorden utan också himlen

. 27 Orden än en gång

 visar att det som skakas ska försvinna, eftersom det är skapat, för att det som inte kan skakas ska bestå.

28 När vi nu får ett rike som inte kan skakas, låt oss då vara tacksamma. På så sätt ska vi tjäna och behaga Gud med vördnad och fruktan, 29 för vår Gud är en förtärande eld.

Heb 12:2Och låt oss ha blicken fäst på Jesus, trons upphovsman och fullkomnare. För att nå den glädje som låg framför honom uthärdade han korset, utan att bry sig om skammen, och sitter nu på högra sidan om Guds tron.

LÖP LOPPET, ÄNDA FRAM! Se på martyrerna, se på dem som sprang före. Se på JESUS.

Apg 20:24

Dock anser jag mitt liv icke vara av något värde för mig själv, om jag blott får väl fullborda mitt lopp och vad som hör till det ämbete jag har mottagit av Herren Jesus: att vittna om Guds nåds evangelium.

1 Kor 9:25 1917

Men alla som vilja deltaga i en sådan tävlan pålägga sig återhållsamhet i alla stycken: dessa för att vinna en förgänglig segerkrans, men vi för att vinna en oförgänglig.

1998

1 Kor 9:25 Alla som tävlar måste ha disciplin i allt – de gör det för att vinna en segerkrans som vissnar, vi för att vinna en som aldrig vissnar.

/Maria

4 thoughts on “Löp loppet, Kämpa ända fram. Vinn segerkransen

 1. Tack Jessica för denna fina kommentar/tankar om hur livet är.
  Man kan råka ut för många saker som man inte är skyldig till
  eller man förstår inte varför saker sker, men ALLT LIDANDE
  tror jag är av godo- om man förstår det. Hade jag inte lidit
  i livet så hade jag inte varit denna personen som jag är o
  lärt det jag lärt osv.
  Fredrik har lidit och lider, ja och han är en otroligt
  fin person som lärt såå mycket. Så här är vi— lidandet
  har lärt oss att verkligen vilja LÄRA och gå ut med våra
  lärdomar. VI är GUDS LÄRJUNGAR som VILL VARA till hjälp
  och stöd- i allt vi kan på denna jord.
  Gud är god mitt i lidandet- ja hela tiden från början
  till slutet på våra liv. Tack Gud.
  Kram och G v d Jessica!

 2. Fredrik du är en kämpe. De människor vi lärt oss mest av i Bibeln är de som lidit och haft det svårt. Tänker på Job .Abraham, David ja alla dessa blev ihågkomna för sin stora tro och på att de fått hjälp att uthärda när det varit som värst. Det fina med att lida är att det är ofta då man är mottaglig för att få möta Jesus. Han närmar sig de som är nedbrutna för där och då kan han få plats. När livet går på räls ja då finns inte ödmjukheten och tacksamheten där utan många blir upptagna med sina materiella saker mm. Jag har som jag nämt i kommentarerna här innan varit en del av jehovas vittnen i hela 38 år. Jag var 4:e generationens jehovas alltså hela min släkt bak till 30 talet var medlemmar i denna falska sekt som drar människor längt bort från Jesus. Jag mådde så fruktansvärt dåligt jah upplevde och såg så mkt hyckleri och det krigade inom mig därför jag kände att något va fel. Maria va snäll och la upp min video här under titeln falska profeter jehovas vittnen du kan se den om du vill för där berättar jag om mitt uppvaknande. Alla bär vi på något som gör ont men vårt vittnesmål om hur Jesus tagit oss i handen och hjälpt oss ut gör att vi känner gemenskap med varandra. Meningen med livet är att vi ska under livets gång få återförenas med vår älskade Gud Jeus som väntat på oss sedan vi tog vårt första andetag. Önskar dig allt gott och känn att du är ett redskap som Jesus använder för att hjälpa människor att förstå. Jesus säger ju att han är vägen sanningen och livet. Så glada vi ska vara att i dessa oroliga tider kunna vittna om och dela med oss av våra upplevelser om hur vi fått hjälp. Hjälp att uthärda och se att det vi går igenom har en mening. Mvh Jessica.
  Ps och till dig kära Maria du är verkligen en sann kämpe vet hur dåligt du mådde i Västerås och hur du önskade komma därifrån du lyckades det med Jesus hjälp du är värdefull glöm aldrig det.kramar ❤

 3. Tack Fredrik, detta du sagt oss skall läsas noga, och allt
  man borde göra som kristen är att inte ge sig, inte ge upp,
  utan alltid GÅ eller SPRINGA vidare, vidare!Tack för ditt fina
  vittnesmål om att vara handikappad, men arbetande för Gud.

  Du min fina vän har verkligen kämpat i alla år, och bara du vet
  vad som varit värst o bäst. Gud använder verkligen dig och han
  har gjort dig smart, jo.Ja denna fråga om att ALLA KAN LÖPA LOPPET
  är så intressant. Du ger oss alla tankar och kunskap.
  Många många kämpar så hårt för att överleva-
  instinkt o vilja- och på andra sätt vara nyttiga m m.
  Gud ser och hör oss o hör våra rop om att få fortsätta
  ÄNDA FRAM till MÅLET! Gud är smart, Gud är underbar, den finaste
  vi har och kan lita på i allt!

  Gud välsigne dig!/Maria

 4. Varför går jag så hårt ut mot de kristna?
  Jo titeln var den här gången vald med omsorg och omtanke. Så jag ska också passa på och berätta mitt vittnesmål innan tråden brister.
  Att löpa linan ut innan det ekumeniska fyrbåket kommer braka rätt ner i den brinnande eldsjön.
  James T Fixx mångårig världsmästare har skrivit många böcker i att springa ett Marathon.
  Som många missförstår måste du förbereda dig i många små etapper och memorera både kullar och dalar innan du når målet.
  Ett marathon är långt.
  Väldigt långt du kan alltså inte bara börja löpa.
  Då kommer du trötta ut dig direkt.
  Totalt oanvändbar bok för mig (kan man tycka) som har fötts med ett funktionshinder då jag saknar höger sätes-muskulatur eller rättare sagt avsaknad av 2 av 3 muskler som jag saknar.som bildar det vi i dagligt tal en rumpa.
  Jag kan alltså inte sitta normalt utan har levt hela mitt vuxna liv med ca 15 graders lutning åt vänster.
  Beroende på min högra sida så måste jag balansera åt vänster mer eller mindre hela tiden.
  De senaste 10 åren har mer eller mindre spenderats med vänstra sidan på soffan med datorn vid min sida.
  Ja det är faktiskt så mitt lopp har sett ut.
  Boken att springa marathon fann jag i soporna då jag trots avsaknad av vissa funktioner trots allt har ett arbete. Och trots av att mina tarmar är sneda av ständigt balanserade på 15 graders västlig riktning.
  Och trots att jag svettas 2 stora askfat under mina armhålor efter en timmas måttlig aktivitet.
  Och då menar jag stillasittande.
  Det högra askfatet är dock cirka 70% större av naturliga skäl.
  Och kanske det mest imponerande av allt är att trots att den högra sidan mest består av en utsliten sena mer än några muskler i sig.
  Ni kanske tror att jag har ett blixtrande intellekt?
  Nej inte alls jag är högst normalbegåvad!
  Det som däremot är klarsynt är att Herren använder min högra sida för att analysera ordet -Han förmår.
  Såtillvida att det tog mig mer än 10 års tid att inse att du inte kan bygga upp muskler du inte har.
  Kan jag (om någon) som borde ha gett upp hoppet för länge sedan fortsätta löpa så kan ni också!
  Ni ser inte hur smart Gud är?
  Min förbannelse blir eran välsignelse!
  Trots allt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.