Kom till mig/säger Jesus. Få nytt och evigt liv

 

 

Man vill fråga: Är du redo?, redo att möta Gud?
Lever du för Herren? vet du vart du ska en gång?
Älskar du hans bud? De flesta svarar nej- utan att egentligen vilja veta mera….

Frågan får man oftast inte ställa, men den bränner i hjärtat varje dag då man ser människor som man kan anta inte känner Jesus.

Håller du dig vid klippan? Det skall ju gå dig väl då. Lämna allt åt Jesus, ja så sade han att vi får göra.

Jesus är god emot syndare, Mot den mest ovärdige är han god. När det blir stormigt på denna färden, han hjälper i allt.

Rom 13:10 Kärleken gör inte något ont mot sin nästa. Alltså är kärleken lagens uppfyllelse. 11 Och det skall ni göra, väl medvetna om tiden, att stunden redan är inne för er att vakna upp ur sömnen. Ty frälsningen är oss nu närmare än då vi kom till tro. 12 Natten går mot sitt slut och dagen är nära. Låt oss lägga bort mörkrets gärningar och klä oss i ljusets vapenrustning. 13 Låt oss leva värdigt, det hör dagen till, inte i utsvävningar och fylleri, inte i otukt och lösaktighet, inte i strid och avund. 14 Nej, ikläd er Herren Jesus Kristus och ha inte en sådan omsorg om kroppen att begären väcks till liv.

En troende följer kärlekens lag. Den står över all annan lag. Idag följer inte alla kärlekens lag, nej det har väl människor aldrig gjort. En troende försöker berätta om den lagen och om hur Jesus vill att det ska vara. Lagen handlar om våra mänskliga och samhälleliga förpliktelser och att efterlikna Gud i hans engagemang (Jak 2:8-9; 4:11; 1 Pet 2:16-17)

Om alla visste vad Jesus kan och vill erbjuda: NYTT LIV – Evigt Liv, då skulle man rusa till Jesus på en gång. Jesus är god emot syndare, därför vittnar den troende om frälsningen och det nya livet – med Jesus.   Ja, Jesus älskar alla människor.

2 thoughts on “Kom till mig/säger Jesus. Få nytt och evigt liv

  1. Tack Janne, vad bra att det är fint att läsa den lilla tetxen. Du vet,det är så många gånger man tar upp samma sak men på olika vis, och detta kom i mitt hjärta igår. Idag kommer det ngt mer…
    Att människor skall nås av evangelium får ju, och ska vara, vårt huvudintresse, finns det ngt bättre?
    FRID.
    /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.