Kärlek /Jak 1:9 /Livsgemenskap med Gud.

 

*

Den broder som lever i ringhet berömme sig av sin höghet.

Jas 1:9

Jakob som skrivit detta tänker på de ödmjuka, enkla människor utan rikedom och högre ställning. De blir ofta förbisedda, och det gäller även bland de troende.

Pengar och rikedom imponerar inte på Gud.

Det är vad du har i hjärtat som har evighetsvärde och som betyder något för Gud. Pengar är bra att ha och då skall de gå till något som kan ära Gud, och det finns ju många hål att stoppa dem i.

*

30 April

Och de fula och magra korna åto upp de sju vackra och feta korna – och de tunna axen uppslukade de sju frodiga och fulla axen1 Mos 41: 4-7.

DENNA dröm innehåller en varning till oss. Det ligger inom möjlighetens område att de bästa år av vårt liv, de härligaste erfarenheter, de största segrar, den trognaste tjänst uppslukas av tider av misslyckande, nederlag, vanära och onyttighet i Guds rike. Det finns människoliv, som ha lovat mycket och ha utfört storverk, men som dock ändat på detta sätt. Det är vemodigt att tänka så, men det är därför icke desto mindre sant. Dock det behöver icke vara så.
S. D. Gordon säger med tanke härpå att den enda trygga säkerheten ligger i daglig och stundlig livsgemenskap med Gud. Gårdagens välsignade, fruktbärande, segerrika erfarenheter äro icke allenast värdelösa för mig i dag utan kunna bokstavligen bliva förtärda och omintetgjorda, om jag i dag sviker, och om de icke få vara den sporre, som i dag driver mig till ännu rikare och härligare erfarenheter.
Levande gemenskap med Gud, genom förblivandet i Kristus, kan allena utestänga ”de magra korna och tunna axen” ur mitt liv. 

http://www.eaec-se.org/blandat/kallor_i_oknen/april/04-30.htm

 

 

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.