Känner de egentligen Jesus? Inte vill väl du gå bort ….? Det eviga livets ord.

 

Foto Maria

Foto Maria

 

Idag är det många som överger Jesus, men många av dem som gör det förstår inte. De går till andra än Jesus för att få se mirakel och under och för att få sitt inre tillfredsställt. Känslor och upplevelser är mycket viktiga för de personerna. Känner de  egentligen Jesus, eller är de förblindade av karismatiska ledare och predikanter?

Vad hände på Jesus tid? I bibeln kan vi läsa i Johannes att Jesus frågar:  Joh 6:67  Jesus sade därför till de tolv: “Inte vill väl också ni gå bort?”  (När många redan hade lämnat honom)

*
Många övergav Jesus på grund av hans budskap, medan andra stannade och verkligen trodde på det han sade och förmedlade på olika vis. Så fanns det några, bland dem Judas, som stannade för att utnyttja Jesus för sina egna syften.  Så gör ju predikanter idag, de utnyttjar JESUS och hans ord på olika sätt. Andra håller god min eftersom kyrkan ger dem en  viss ställning eller inflytande, goda vänner och affärskontakter.
Men det finns inga medelvägar. Antingen TROR du på honom eller också inte!
Det är bara Jesus som ger LIV. Man kan söka överallt och i hela världen efter evigt liv, men det är bara JESUS som har det, tänk på det!  OCH:

Joh 7

1 Därefter vandrade Jesus omkring i Galileen. Han ville inte uppehålla sig i Judeen, eftersom judarna var ute efter att döda honom.

 

Man ville döda Jesus och man gjorde det! Ja man gjorde det,  för man var rädd för honom av många orsaker! Är det en sådan förföljelse på de predikanter som man ser idag? Nej, de förmedlar framgång och lätthet och de får det, och inte många vågar se vilka de egentligen ÄR.

/Maria

Tack till Antonia som påminde mig om bibelordet!

new0209

Djupare, om lidande det kostar,
djupare ändå,
så att rotad i Hans helga kärlek
frukt jag bära må!

O, djupare mig för
och högre varje dag!
Ja, visare mig gör,
Herre, i din helga lag!
” /okänd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.