HOPP. /Onda tider- men HOPPET finns i JESUS

HOPP!  Ja det finns, det är sena tider nu men det finns ju hopp! EVIGT HOPP.

1 Pet 3:15Herren Kristus ska ni hålla helig i era hjärtan. Var ständigt beredda att svara var och en som ber er förklara det hopp ni har.
Heb 3:6Men Kristus är betrodd som Son att råda över Guds hus. Och hans hus är vi, när vi håller fast vid vår frimodighet och ära i hoppet.
Heb 6:11Men vi önskar att ni var och en ska visa samma iver att bevara den fulla vissheten i hoppet ända till slutet,

Ett levande hopp

1 Petr 1:3-5 Välsignad är vår Herre Jesu Kristi Gud och Far! I sin stora barmhärtighet har han genom Jesu Kristi uppståndelse från de döda fött oss på nytt till ett levande hopp, 4 till ett arv som aldrig kan förstöras, fläckas eller vissna och som förvaras åt er i himlen. 5 Med Guds makt bevaras ni genom tron fram till den frälsning som är redo att uppenbaras i den sista tiden.

Ps 69:21Förakt har krossat mitt hjärta, jag är sjuk. Jag hoppades på medlidande men fick inget, på tröstare men fann ingen.

Så många bland oss alla som INTE funnit tröst från andra människor, MEN har sin tröst i GUD! Många människor KÄNNER INTE GUDS KÄRLEK och inte HOPPET HAN GER. De, Den, som INTE TROR på Gud den går under, den ville inte veta av Guds hjälp eller VISSTE inte att den möjligheten fanns. MEN DE ONDA smider EGNA PLANER och vänder sig INTE till Guds kärleks råd. De går under.

Ord 10:28De rättfärdigas väntan leder till glädje, de gudlösas hopp blir till intet.
Ord 11:7När en gudlös dör försvinner hans hopp, vad de onda väntar på går förlorat.
Ord 11:23Vad de rättfärdiga önskar är enbart det goda, vad de gudlösa kan hoppas på är vrede


“Bliven stilla och besinnen, att jag är Gud!”  Ps 46:11

2 thoughts on “HOPP. /Onda tider- men HOPPET finns i JESUS

 1. Hej! Du har så rätt i det du tänker o skriver här, Det är mäktigt att få lära känna o leva med Jesus. Alla är vi olika och han känner alla sina barn och är olika emot oss alla men alltid lika i sin kärlek. Det är gott att veta att du är frälst och att du älskar honom. ja vi går och vi cyklar o kör bil o annat och JESUS är ALLTID MED! det är underbart. Märkligt och fantastiskt.
  Ja han vet allt och kan allt och är den finaste vi har.Vi behöver inte vara rädda, nej, men oron kommer ibland och då får vi be om hans hjälp.
  Tänk dig att ordet UTVALD är ett ord men det betyder att HAN valt oss att bli troende, det är mäktigt. Vi är hans barn.
  Vi får vittna o gör det när det passar och han säger till oss att här är ngt du måste göra nu…. ja det är ett under att få vara med varje dag.
  Önskar dig o de dina allt gott och Gud välsigne dig, Kram f Maria Vi hörs.

 2. Så sant Maria Jesus är lyktan i mörkret ,värmen i kylan ,sanningen bland lögnerna ,rättvisan bland orättvisorna han är tryggheten beskyddaren han är vår tröstare. Han går framför oss bakom oss och vid sidan om oss. Han säger var inte rädda jag är med er och om GUD är med oss vem kam då vara emot oss.
  Jag cyklar till jobbet varje dag i ur o skur och brukar använda tiden på cykeln till att prata med Jesus. Nu är det kolsvart på morgnarna och då är det så fint att kunna låta Jesus ljus lysa upp min cykelväg och jag har sällskap hela vägen till och från jobbet inte av vem som helst utan av Jesus han som format allt jag hör och ser och han vet allt man kämpar med innan man ens nämnt det för honom. Jag har ett litet silver kors som jag brukar bära runt halsen och för ett tag sedan så sa en manlig kollega till mig : Ha ha Jessica e du en sån där Jesus lover??? Jag tittade på honom och sa: ja du Rikard det är jag 100% han lämnade mig ifred efter det. Vi må utstå mkt när vi försöker gå på den smala vägen me n Jesus har rustat oss med en vakenhet och en urskillning och ett mod som.de vilsna saknar. Vi har oxå en stark tro och tron driver bort rädslan. Önskar dig allt gott kram Jessica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.