Ett Guds barn /Att vara annorlunda

liberty.gif

Att vara annorlunda. Den stora avskildheten är att Kristi efterföljare är i världen men inte av den. “Älska inte världen, inte heller det som är i världen”. .. Och världen och dess begär förgår”. (1 Joh 2:15-17).

*

Vi skall inte investera våra ambitioner och vårt största hopp i det tillfälliga, förgängliga jordiska livet utan i de eviga tingen, i sanningen, realiteterna och Guds kallelse. Som profeten sade: “Ärans vägar leder endast till graven”.

*

Vi måste vara på vår vakt då våra liv som Jesu efterföljare inte leder till någon avskiljning, då vi endast är religiösa anhängare och vår tro inte är något annat än ett ämne vi studerar.

*

De som lever med Gud ska vara normala och ordinära men genom sina liv omöjliga att missta sig på. Vi är inte övernaturliga, eller bara troende på mirakler, utan människor som älskar Gud.

*

Den första trosmannen, och den ende, var Abraham, och Gud kallade sig själv “Abrahams Gud”. Människor kände inte Gud men de kände Abraham, och de kunde bara förstå Gud genom Abraham. Gud identifierade sig själv med Abrahams liv.

*

Eftersom de visste hur Abraham var visste de också hur Gud var. Abraham var annorlunda och de visste Gud inte var lik någon av deras egna gudar./Nästa inlägg om detta: Torsdag./  Vill du också vara annorlunda?

0949_lethislightshine.jpg

P.S glöm inte läsa här:

http://missionxp.webblogg.se/

http://jannesnackar.blogspot.com/  Läs om “världen”

2 thoughts on “Ett Guds barn /Att vara annorlunda

  1. Hej Janne. Det är så underbart vad man kan läsa i bibeln. I Moseboken står det det om det underbara förhållandet som Abram/Abraham och Gud hade och hur tron fick bära, och sedan läser man i Rom om just den tron…
    Personlig relation- den bästa relationen
    /Maria

  2. Intressant att Gud identifierade sig med Abraham! Som i en personlig relation.
    Så har jag aldrig hört någon säga.

    Gud har ju personliga relationer, så det är inte konstigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.